KPŽD 7.1.2012

09.01.2012 20:03

 

Dobrý den,

v sobotu 7. ledna se v naší klubovně odehrál závěrečný sraz KP žákovských družstev, do níž jsme vyslali náš B-tým. Úkol týmu byl hrát co nejlépe, o postup nám nešlo, ale medaile by slušely, nakonec nevyšly. Hodnocení kapitána družstva pana Kratochvíla je níže. 

 

Chtěl bych připomenout, že všechna utkání družstev považuji za významnější než soutěže jednotlivců. Síla klubu se odvozuje právě od jeho družstev (což je do jisté míry paradox vhledem k tomu, že šachy jsou hra jednotlivců). Proto se  snažím v co největším předstihu informovat o termínech, mezi nimiž mají družstva prioritu, a prosím, aby nominovaní hráči mohli hrát POKUD MOŽNO. 

Soutěže jednotlivců jsou víc na samotných hráčích, neúčast nikoho jiného neoslabí. Týmy jsou na sestavu hodně citlivé.

 

Pak bych chtěl jménem kapitánů (pánové Kuta - KS a RP, Kratochvíl - RP a KPŽD, Šmíd - KSŽD a má maličkost - LDMD) poděkovat rodičům, případně hráčům, za hbitá mailová potvrzení účasti. Kapitáni jsou v obtížné situaci, když nevědí, kdo vlastně bude hrát, jestli mají nebo nemají shánět náhradníka.

Myslím, že od 6. školní třídy už by hráči měli mít povědomost o tom, co je čeká, a mohli by sami zjišťovat, jak to s jejich účastí vypadá. Budu se snažit jim to vštípit.

 

Příklad: na ligu do Rychnova bylo nominováno 8 hráčů, požádal jsem o potvrzení obratem.

Okamžitě odpověděla paní Šolcová, den poté paní Chvátilová a Wagnerová a pan Sucharda, další den paní Blažková a pak paní Kabluková, dva hráči se ještě neozvali. Asi nedopatřením, přesto jistota není.

 

 

A teď hodnocení KPŽD od pana Kratochvíla

 

Dne 7. 1. proběhlo druhé setkání Krajského přeboru žákovských družstev. Náš tým Ortex B byl po prvních čtyřech kolech na druhém místě. Bohužel jsme nastupovali oslabeni o Alberta Duse, přesto jsme až do konce pomýšleli na udržení druhého místa. V prvním kole jsme hráli s Červeným Kostelcem a po napínavém boji zvítězili 3,5:2,5. V druhém kole jsme nastoupili proti Lázním Bělohrad. Skvělý výkon podal Filip Šolc a rychle zvítězil, Anička Vítová prohrála s výrazně silnějším soupeřem, stejně jako Pavlík Šmíd, Kristýna Kratochvílová naprav ila chybu z počátku partie a vyhrála. Za stavu 2:2 stála Katka Skybová na remizu a František Marek měl o čistou figuru více. Zdálo se jisté druhé místo. Katka remizovala, ale Franta neudržel převahu a prohrál. Při neuvěřitelně vyrovnané soutěži nás tato překvapivá porážka odsunula z druhého na čtvrté místo. Mezi druhým až čtvrtým místem rozhodovalo pouze skóre, od třetího místa nás dělil bod na pomocném bodování.
Z jednotlivých hráčů byl jednoznačně nejlepší Filip (6/6), dále Kristýna (4/6) a Katka (3,5/5). Dus uhr&aacut e;l 1,5/4 škoda, že nenastoupil v posledních dvou utkáních, Anička 1,5/6 (proti velmi silným soupeřům dobrý výkon) Pavlíkovi se nepodařilo uhrát nic, soupeři byli nad jeho možnosti, František (1/5) na čtvrté až páté šachovnici mohl ze svých partií vytěžit více, hrál příliš rychle.

Děkujeme Aničce Vítové za hostování!

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015