LDMD: vyhráli jsme derby s Lípou a vedeme ligu!

08.12.2012 20:53

Na cestě letošní ligou mladšího dorostu čekal náš tým důležitý dvojzápas. Jako předkrm (při vší úctě k soupeři) nám los přidělil béčko Poličky. Zatím sehrálo těsné zápasy s Lanškrounem a Pandou, na nás si ovšem nepřišli, závěr byl zcela v režii Ortexu a povedlo se nejvyšší možné vítězství 6:0. Bodový příděl načal Vadim pěknou hrou a jistou výhrou, pak se přidávali Vojta, Honza, Tomáš, Katka a Matouš (za pořadí neručím). Našly by se připomínky ke stylu hry, ale výsledek mluví za vše.

První zápas skončil ve čtvrt na dvě a po přestávce jsme o půl třetí nastupovali k "zápasu roku 2012", soupeřem nám byla Lípa, v tabulce si stojící hned za námi též s plným počtem bodů a jen o dva body horším skóre. Přípravy na zápas byly veliké na obou stranách, kreativnější se mi zdáli naši hosté, zvláště v partiích, kde měli bílé (Rojíková, Vítová a Kořínek). Dost si asi slibovali od partie na druhé šachovnici mezi Lenkou Rojíkovou a naším Vojtou Wagnerem. Lenka chtěla Vojtu překvapit tahem 1. c4 (anglická hra, nikdy ji nehrála), náš hráč se ale nenechal vyvést z rovnováhy, zdravě si všímal centra a nakonec se prosadil! To však už byly vyřešené partie na posledních třech šachovnicích. Katka Skybová stále tahala za kratší konec, nadějný Kořínek na ni pěkně zaútočil a zdálo se, že rychle vyhraje. Káťa se však zakousla a stále se držela nad vodou. Nakonec partie rychle skončila po její chybě a bylo vyrovnáno na 1:1 (17:20). Před tím (v 17:05) vyhrál David Sucharda nad Šafkou, v trochu neurovnané partii se nakonec ukázala jeho větší zkušenost. Nerozhodný stav nebyl narušen další dohranou partií, Anička Vítová překvapila našeho Honzu Noska nečekanou variantou v sicilské a nakonec jsme byli spokojeni s důležitou remízou, kterou Honza pěkně držel (17:55). V ten moment jsme již byli lepší, Vojta finišoval k výhře a Matouš Pražák nějak tajně získal kvalitu, ty dvě partie nám slibovaly vítězství. První vyhrál Vojta (18:10) a minutu poté jsme už vyhráli zápas, neboť Matoušův soupeř Kosař se vzdal! Za rozhodnutého stavu 3,5:1,5 zbývala poslední partie mezi starými rivaly Tomem Ptáčkem a Matyášem Szücsem. Ve více méně vyrovnané pozici už nebylo o co hrát a remízou byl v 18:21 zápas ukončen, vyhráli jsme 4:2! Zápas trval bez několika minut 4 hodiny.

Ilustrace urputnosti zápasu: souběžně hrané utkání mezi béčky Liberce a Poličky začalo později než naše. V době, kdy Liberec a Polička odjížděly domů, my jsme hráli na všech šesti šachovnicích!

Vitězství věnujeme panu Gonsiorovi, který právě při přípravě na Lípu měl narozeniny. Přejeme hodně zdraví a optimismu každý den!

Po šestém kole tedy zůstaneme na prvním místě s 18 body a skóre 31,5. Lípa zaostává o tři body a také skóre máme lepší o 4 body. Bohužel neznáme výsledky Kobylis, ale ani dvě vítězství 6:0 je nemohou před nás posunout.

Přehled výsledků z naší hrací místnosti: Ortex - Polička B 6:0 (bodovali Ptáček, Wagner, Pražák, Nosek, Kablukov a Skybová), Liberec B - Lípa 1,5:4,5; Liberec B - Polička B 5:1; Ortex - Lípa 4:2 (bodovali Wagner, Pražák a Sucharda, remizovali Ptáček a Nosek, prohrála Skybová).

V sedmém kole 26. ledna zajíždíme do Kobylis k zápasu, opět patřícímu do kategorie nejvyšší důležitosti.

Podrobné výsledky na stránce soutěže

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015