Nádherná sobota v Hořicích - Voříšková, Schmutzer a Zelba zlato, Levitner a Zelbová stříbro, Kratochvílová bronz!

14.01.2017 21:44

(jb) Třetí turnaj Velké ceny se konal 14. ledna v Hořicích. Výpravu jsme sice měli menší, ale neuvěřitelně úspěšnou - desítka našich přivezla šest medailí z osmnácti udělovaných ve třech kategorií, jež jsme obsadili, to je plnou třetinu.

Docela silnou sestavu jsme vyslali do kategorie 2005 s 37 hráči a hráčkami. Začátek vyšel naprosto přepychově Kateřině Kratochvílové, vyhrála první tři partie, porazila i silného Glosera. I když jí pak zvlhnul prach, tři body stačily na třetí místo v dívkách a 22. celkově. Výborně si vedli Dalibor Golka a Jan Vestfál, oba měli po 5. kole 4 body a zaděláno na výborný výsledek. Ten se nakonec povedl Daliborovi, přidal ještě výhru a v posledním kole zremizoval s vítězem Winterem. Osobní rekord 5,5 bodu a splněná 3. VT mu jsou pěknou odměnou. A k medaili měl opravdu blízko, na body byl 2. - 4., pomocné hodnocení mu přisoudilo bramborovou medaili.

Honzovi závěr vůbec nevyšel a 4 body mu zůstaly, takže obsadil 11. místo. Velký podíl na tom měla naše Anna Voříšková. Celý turnaj hrála úžasné šachy s nejsilnějšími hráči kategorie, jen jednou prohrála a čtyřikrát vyhrála, s dvěma remízami obsadila senzační 5. místo celkově a byla první v dívkách! V posledním kole porazila Honzu Vestfála.

V kategorii 2007 (35 účastníků) hrála další naše čtveřice doplněná nadějnou Natálií Šupíkovou z pouchovského kroužku.

A bylo se na co dívat! Cílem v sedmém kole svorně na prvních dvou místech prolétli naši Jakub Schmutzer a Matěj Levitner, oba se 6 body, Jakub měl lepší pomocné hodnocení. Velký úspěch!

Moc pěkně se uvedla Lada Zelbová, uhrála 4,5 bodu (!) a byla 10. celkově a 2. v dívkách, splnila normu na 4. VT. V této věkové kategorii jsme získali polovinu medailí! Neztratil se také Jan Voříšek, krásné 4 body mu vynesly 15. místo. Natálka Šupíková byla na prvním turnaji, ale neodešla s prázdnou, 2 body a 33. místo je na premiéru pěkný počinek. Těšíme se na její další vývoj.

Dva borce jsme měli v nejmladší kategorii 2009 (13 účastníků), v níž si náš Lukáš Zelba odvezl domů pohár za vítězství, kterého dobyl se ztrátou pouhého půlbodu (!), což také znamená zisk 4. VT. Velkou pochvalu zaslouží také druhý náš hráč Richard Klimeš, na prvním turnaji získal úctyhodné 3 body a 9. místo.

Všem účastníkům a jejich doprovodům děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu a medalistům srdečně gratulujeme!

Ještě bych se chtěl zmínit o uspořádání turnaje. Přihlásilo se na 130 dětí, což byl nový rekord Velké ceny. Ale ukázalo se, že školní hořická jídelna takovému náporu naprosto nestačí, i když pořadatelé odklonili dvě nejstarší kategorie do sokolovny. Hrát v jedné velké místosti tři kategorie s 85 hráči bylo opravdu neúnosné a věřím, že  příště budeme v Hořicích hrát v podobných podmínkách, jako byly ve Studenci či na naší Velké ceně. Množství hráčů také přineslo organizační problémy, takže jsme se domů vraceli až ke čtvrté hodině. Přesto v dobré náladě, vždyť Ortexu se mimořádně dařilo!



Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015