Naše áčko nestačilo v krajské soutěži na Jičín

14.11.2016 20:54

(jb) V neděli jsme zajížděli k utkání krajské soutěže do Jičína, kde nás čekalo jejich družstvo F. A družstvo to nebylo slabé, i když nenastoupilo v nejlepší sestavě. Daleko větší problémy měl náš kapitán Jirka Kuta, jeden čas to vypadalo na nastoupení jen 4 nebo 5 hráčů (!), nakonec vydupal ze země 8člennou sestavu, takže jsme nemuseli kontumovat žádnou šachovnici a ještě platit pokutu.

Zápas měl docela zajímavý průběh, který začal už hledáním hrací místnosti. Našli jsme jejich dům, tam však nikdo nebyl. Naštěstí náš Bohouš Kroužek je v Jičíně jako doma a telefonicky nás naváděl na správnou adresu. Domácí měli pro naše potíže pochopení a děkujeme jim za to.

Partii na první šachovnici se budu věnovat na konci, neboť také jako poslední skončila. Dobře se pro nás vyvíjela druhá šachovnice, můj soupeř volil dost neběžné tahy a dostal se do potíží, z nichž v podstatě nebylo úniku. Ale hrál dlouho, až čtyři pěšci méně ho přesvědčili. Dříve skončily partie na čtvrté a osmé šachovnici, kde prohráli naši Bohouš Kroužek a Kristýna Kratochvílová, oba měli o dost silnější soupeře, a také remíza na sedmé, kde hrál Jiří Langr. Rozhodovalo se na 5. a 6. šachovnici. Jirka Kuta při počítačové analýze zjistil, že jeho partie  byla napřed vyhraná, pak prohraná a pak zase vyhraná, naštěstí při posledním zůstalo. Hůře to dopadlo s Jirkou Kratochvílem. Jednu dobu byl velmi optimistický, ale pozice se zvrtla, ztratil figuru, ale stále měl mocné spojené volné centrální pěšce, kteří hrozili postupem do chaotického klubka soupeřových figur. Bohužel se rozhodl jednoho z nich vyměnit, kamarádi tím ztratili sílu a figura méně už byla rozhodující. Třetí nulu výhra Kuty i moje nevykompenzovala, zbývala poslední partie za stavu 3:4. Filip Rokoš bojoval černými figurami s velezkušeným a o 200 elobodů bohatším hráčem Janem Kohoutem.  Po více než 4 hodinách hry už můj dobrý známý Honza asi měl partie dost, odevzdal nejcennějšího svého pěšce a tím i naděje na výhru partie. Pro Filipa zase jen slova uznání!

Zápas prohráváme nejtěsnějším poměrem 3,5:4,5 a v tabulce jsme po 3 kolech na 6. místě.


Podrobnější informace získáte po kliknutí v levém menu na odkaz "Krajská soutěž západ".




Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015