Naše béčko vede KP žákovských družstev

30.11.2013 18:46

První sraz KPŽD se hrál v sobotu 30. listopadu v naší hrací místnosti, v níž se sešli všichni čtyři účastníci soutěže. Sehráli čtyřutkání každý s každým, po jeho konci je na čele naše béčko o skóre před Podzvičinskou šachovou školou, následuje Lípa B a Lokomotiva Trutnov.

Začátek jsme dobrý neměli. V utkání s Podzvičinskou jsme byli jasným favoritem, navíc jsme od začátku vedli 1:0, neboť hosté přijeli v pěti. Úzká solupráce oddílů se projevila na složení dvojic na prvních dvou  šachovnicích. Na první se střetli naši hráči Vojta Wagner a David Sucharda, hrající za svůj původní oddíl. Jejich partie nakonec skončila Davidovým vítězstvím po asi nekorektní Vojtově oběti kvality. Na druhé šachovnici hrál náš Filip Šolc také s naším Vadimem Kablukovem, v této partii jsme byli úspěšnější my. Jako první skončila partie mezi naším Michalem Blažkem a Tomášem Suchardou, náš hráč ji dal za remis v docela dobré pozici, aniž konsultoval kapitána. To se nesmí! Zbývající dvě hry by Fritze přivedly do nepříčetného stavu: Albert Dus měl v celkem jednoduché pozici tři pěšce a figuru navíc, ovšem málo času a přemýšlel, přemýšlel, až spadl! Kristýna měla jen figuru víc, přemýšlela, přemýšlela, až spadla! Námět na trénink: hra v časové tísni! Místo vítězství porážka 2,5:3,5.

Druhé kolo s béčkem Lípy bylo už "normálnější". Naše sestava ukázala sílu, první čtyři vyhráli, Kristýna lepší partii tentokrát remizovala. Filip Rokoš na poslední prohrál, což nemohlo nic změnit na našem vítězství 4,5:1,5. V tabulce jsme se posunuli na druhé místo.

Závěrečné třetí kolo nás svedlo s Trutnovem, tento zápas byl jednoznačný a naše šestice vyhrála 6:0. Trutnov byl v pěti. V zápase Podzvičinské s Lípou došlo k pro nás milému výsledku, Lípa B vyhrála a tak se naši dostali na čelo.

Průběžné pořadí po 1. srazu

  1. Ortex B        6 bodů   skóre 13
  2. Podzvičinská   6 bodů   9,5
  3. Lípa B         4 body   8,5
  4. Loko Trutnov   1 bod    4

Bodový zisk našich hráčů: Wagner 2/3, Šolc 3, Blažek 2,5, Dus 2, Kratochvílová 1,5, Rokoš 2.

Soutěž bude zakončena odvetným čtyřutkáním 11. ledna. Udrží naši první místo?

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015