O konferenci Královéhradeckého šachového svazu

18.09.2017 14:14

(jb) Konference se konala v neděli 17. září poblíž přehrady Rozkoš u České Skalice. Náš oddíl zastupovali delegáti Jiří Kuta a Kristýna Kratochvílová. Plánovaný začátek nejdůležitější akce krajského svazu, na niž přijelo mým odhadem okolo 80% delegátů, se tradičně trochu opozdil. A tradičně se ještě víc pozdržel díky našim přátelům z ŠŠPM Lipky HK. Začali žádostí o prověření, zda naše Kristýna může být právoplatnou delegátkou, když jí není ještě 18 let. Po diskusi se předseda svazu dopátral na internetu poznání, že jejímu mandátu nic nebrání (mimochodem, delegátku jsme předem předsedovi svazu přihlásili s upozorněním na její věk a dostalo se nám souhlasu). Kristýna, ač neřekla ani slova, si získala u ostatních delegátů značnou popularitu, oceňující její sympatický zjev :-). Následovaly tradiční volby komisí konference, zde Lipky žádaly o hlasování po jednotlivých členech pracovního předsednictva. Po diskusi jim bylo vyhověno a hlasování en bloc, které navržené členy už jednoznačně schválilo, bylo zrušeno. Nové hlasování o jednotlivých členech dopadlo tak, že proti žádnému nebylo hlasováno a zdržovali se jen navrhovaní.

Pak následovalo krátké hodnocení uplynulé sezóny spojené s oceňováním úspěšných sportovců a předávání trofejí za soutěže družstev. Začalo se dětmi, na konferenci přijela Anička Reschelová z třebechovického oddílu a byla oceněna za titul mistryně Čech v D8. Pak byl předsedou komise mládeže Jiřím Johnem vyhlášen náš Lukáš Zelba, mistr republiky v H8 a úspěšný účastník právě skončeného mistrovství Evropy. Dostal knížku, krásný pohár a krátce odpověděl na dotazy, jak se mu v Rumunsku dařilo a kolik bodů získal. Lukášovi to moc slušelo v bílé mikině a černém saku!

To však nebylo vše, poté svaz vyhlásil nejlepší oddíl mládeže, jak víte, stali jsme se jím my už po sedmé za sebou! A dostali jsme (míněno naše mládež) odměnu ve formě dvou velikých tašek nacpaných po vrch různými dobrotami a možná i něčím jiným, a také dvě láhve dětského šampaňského! Naštěstí tam byla také Lada a spolu s předsedou vše pobrali. Do Ortexu vše přibude v úterý a ten den i následující bude provedena parcelace a likvidace, děcka přijďte!

V družstvech dospělých (KS a RP) jsme nic nezískali (úkol pro B a C, napravte to :-).

Poté jsem vystoupil já jako webmaster krajského webu a opět se rozpoutala diskuse, protože Lipky si na mě stěžovaly, že ve svých zpravodajských článcích neuvádím jejich plné jméno ŠŠPM Lipky HK a píšu často jen o Lipkách. Faktické zdůvodnění žádné. Odpověděl jsem, že ve sportovním zpravodajství je běžné používat zkrácené názvy oddílů či družstev, pokud nedochází k mýlce, a dělám to u všech stejně. Název Lipky nebo Ortex či Dvůr Králové jsou jednoznačné a nikdo si je nemůže s nikým splést. Nikdo za cca 20 let, kdy dělám krajský web, si na své jméno nestěžoval. Pozoruhodné je, že Lipky samy o sobě mluví jako o Lipkách, ne jako o ŠŠPM Lipkách :-). Že jim to nevadí!

A tím má reportáž z konference končí, protože jsem se Zelbovými odjel do Hradce. Jak vše dopadlo se dozvíte na krajských stránkách, případně (a to bych byl rád) tady v příspěvcích od našeho předsedy a Kristýny.

Jiří Bielavský

    Fotky z konference od M. Borůvky


Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015