O soustředění na Stříbrném rybníku

30.09.2013 14:03

(jb) Náš oddíl se rozhodl uspořádat před zahájením soutěže soustředění širšího extraligového kádru. Volba místa padla na nedaleký Stříbrný rybník a rozhodně to byla volba dobrá. Dostupnost na kole, celkem solidní ubytování v chatkách, dobrá kuchyně a salonek s krbovými kamny, wifi všude, k tomu skvělé počasí. Ale popořadě: cesta tam byla zábavná, od Ortexu nás vyrazilo šest, Lenka, Vojta, Albert, Michal (menší), Honza, autor těchto řádků a pan Wagner jako doprovodná posila. Od zkušeného pana Blažka jsme získali tip - projeďte Šimkovy sady, už to jde, a po břehu Orlice novou cyklostezkou až do cíle. Tak jsme to zkusili. První nájezd do Šimkových sadů odrazil bagr, obklopený pracujícími dělníky. Nevadí, dali jsme malou objížďku, ouha, zase bagr! Ten už jsme obešli pěšky. Pak to šlo, Albertovi i letělo, když prudce zabrzil a přistál na matičce zemi. Bez následků :-).

Na Stříbrňáku jsme se za kauci 1000 Kč vtěsnali do vyhřáté chatičky č. 3. Chatička měla 12 postelí, nás bylo 13, k výše jmenovaným přibyli ještě bratři Suchardovi, velký Tomáš, Matouš, Vadim, Kristýna a Filip Šolců - chyběla Katka, absolvující v Janských Lázních školení rozhodčích a trenérů. Pro jednoho přebývajícího byla připravena přistýlka poněkud nepoužitelná, nakonec se Filip hrdinně vyspal na zemi, následován Vadimem. Jedna postel zůstala prázdná. Ale to předbíhám, po příjezdu byl úvodní pokec o soutěži, pak jsme šli na oběd a poté bylo volno. Slunce svítilo z modré oblohy a tak většina starších se před ním chránila pokrem a bangem, někteří též hrami na Honzově počítači. Ostatní se skvěle bavili venku hlavně zásluhou Vadima, předvádějícího své technické vychytávky, o něž se ochotně dělil se zájemci. Kdo by si nechtěl zkusit létat s kvadrikoptérou? Druhou část odpoledne jsme věnovali instruktivnímu testíku z poziční hry a pak večeři. Po ní starší začali hrát fotbal a my mladší jsme nakonec dělali pěkný oheň se zajímavými světelnými efekty. Noční kopaná byla velmi zajímavá zvláště pro Filipa, postrádajícího peněženku. Výsledek utkání není znám, přinejmenším mě. Jestli hrála Sparta se Slávií, tak v Praze to bylo 2:0 :-).

Po nedělní snídani byla zase šachová lekce na téma volné sloupce, opět si účastníci mohli na vlastní kůži porovnat svůj poziční styl se stylem velmistrovským. Docela se trefovali. Po obědě jsme se rozjeli domů, pár textilií zanechaných osudu některým z menších účastníků se bude nacházet v Ortexu. Krátké vyhodnocení: zdá se, že se soustředění líbilo, účel stmelení týmu byl hezky naplněn, menší výtky k tradičním i některým netradičním firmám vyřčeny na místě, takže se o nich nebudeme více šířit. Pochvalu si odnesl nápaditý Vadim za konstrukci plamenometu z rozbitého zapalovače, jímž jsme se původně a marně pokusili zapálit oheň (nejlepší jsou sirky!), také za další pěkná létající zařízení. Hvězdou soustředění byl vyhlášen malý Tomáš za neuvěřitelný poziční cit. Ještě se patří poděkovat paní Ptáčkové a panu Šolcovi za technické zabezpečení.

Úspěch soustředění (kauci jsme dostali zpátky a Filipovu peněženku našel správce) nás vede k úvaze uspořádat jej ještě před finále Extraligy někdy v dubnu, což je ještě daleko, ale výhled pěkný.

Na tomto místě budou umístěny fotky od různých mobilů, eventuelně videa, až se seženou.

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015