Ostrý start do nové sezóny!

29.08.2017 14:45

(jb) Velmi ostrý start do nové sezóny 2017/2018 čeká naše mladé naděje!

 

První den školního roku, což je letos pondělí 4. září, odlétá náš mistr republiky v H8 Lukáš Zelba s reprezentační výpravou na mistrovství Evropy. Hrát se bude v rumunské Mamai, první kolo začíná 5. září, 10. září je den volna a 14. září se hraje poslední deváté kolo. O den později se Lukáš se svým otcem vrátí.


V pátek 8. září odjede z Hradce v historii zatím největší výprava našeho oddílu na mistrovství republiky mládeže v rapidu. Cílem cesty je Most, turnaj se odehraje v sobotu a neděli. O co nejlepší výsledek se budou snažit Filip Rokoš v H12 (nasazení 8), Anička Voříšková v H12 (12), Matěj Levitner (22) a Jakub Schmutzer (34) v H10 a Lada Zelbová v D10 (16). Výpravu doprovází paní Martina Levitnerová a pan Zdeněk Voříšek, oba jsou noví členové našeho oddílu a hned dostali takovou těžkou úlohu. Dále s výpravou jede pani Rokošová.

Pro milovníky statistiky: v Mostě bude hrát 168 hráčů (stav k dnešnímu dni) z 68 oddílů. Nejpočetnější výpravu posílá BŠS Frýdek-Místek (20 hráčů a hráček), pak Říčany (12). Třetí je Lokomotiva Brno (7), o čtvrté místo se dělí Nový Bor a Polabiny a o šesté místo my s Kuřimí, Starým Městem a Libercem. To je hezké!

Výsledky MČR na Chess-results


A co nás čeká ještě? Pátého září vyjde nová národní Elo listina, důležitá pro sestavování soupisek. A ty se budou dělat, pro krajskou soutěž i regionální přebor je musíme předložit na krajské konferenci v polovině září. Výbor bude mít hodně práce.


Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015