Překvapení MR v rapidu: Lada Zelbová skončila sedmá!

10.09.2017 12:51

(jb) Před chvílí skončilo v Mostě MR v rapidu mládeže. Naše výprava si vcelku vedla dobře, někomu se dařilo hodně a někomu méně, tak to bývá.

Obdiv si zaslouží naše děvčata. Lada Zelbová předvedla parádní turnaj! Ač nasazena v druhé polovině startovního pole D10, uhrála 6 bodů (+3!) a umístila se na 7. místě. K šestému bodu se dopracovala v posledním kole vítězstvím nad budoucí mistryní republiky! To se cení! Mimochodem, Lada uhrála nejvíc bodů a nejlepší umístění z celé krajské výpravy.
Také Anička Voříšková si turnaj D12 může připsat do úspěšných. Skončila na krásném 10. místě, na což potřebovala 5 bodů a také výlepšila své nasazení.
Mládencům se dařilo více méně průměrně. Filip Rokoš v H12 ziskal 5 bodů, ale spokojen asi moc není. Obsadil 15. místo. Naše desítky si určitě dobře zahrály, lépe skončil 28. Matěj Levitner se 4 body, o půl bodu méně získal 38. Jakub Schmutzer. Jakub moc finišoval, vyhrál v sedmém a osmém kole, ale poslední mu už nevyšlo.
A teď jedna příjemná zpráva. Do Openu se přihlásili naši noví členové paní Levitnerová a pan Voříšek. V prvním turnaji, kde reprezentovali Ortex, se umístili výtečně. Zdeněk Voříšek získal 5,5 bodu z 9 a obsadil 8. místo, 11. Martina Levitnerová dala jen o půl bodu méně. Vzájemnou partii ve 3. kole vyhrál pan Voříšek, za což byl Caissou pokárán porážkami v dvou dalších kolech, zatímco paní Levitnerová byla odškodněna dvěma výhrami :-).


Všem účastníkům úspěšné výpravy děkujeme a gratulujeme!


První den mistrovství republiky je velmi náročný, hráči sehrají šest partií! Je to až moc, mělo by se to rovnoměrněji rozložit. Naše výprava si celkově nevede špatně. Rozhodně je obrovským překvapením, že nejvíce bodů nasbírala Lada Zelbová v D10! Se čtyřmi body je na +2 a to jí v její kategorii dává krásné  8. místo. Opravdu bravurní!
V plusu je také H12 Filip Rokoš, získal 3,5 bodu a je na 15. místě, určitě bude usilovat o návrat do špičky. Anička Voříšková a Matěj Levitner jsou shodně na 50%, se třemi body jsou ve svých kategoriích na 15., resp. 22. místě. Jakubu Schmutzerovi se zatím příliš nedaří, má 1,5 bodu a je 42. Ale zítra je taky den, který vše rozhodne, sehrají se tři partie. Do finiše přejeme našim pevné nervy a každému alespoň dva bodíky!


O víkendu budeme držet palce nejen Lukáši Zelbovi v daleké Mamaii, ale také našim hráčům na mistrovství republiky v rapidu v Mostě. Čeká je celkem devět kol tohoto výběrového turnaje, na nějž se museli kvalifikovat přes krajské přebory. Největší ambice bude určitě mít 9. nasazený ze 43 Filip Rokoš v H12. Ale ani ostatní se neztratí, v děvčatech máme 13./23 Aničku Voříškovou (D12) a 17./24 Ladu Zelbovou (D10), velmi pro soupeře nebezpeční budou 24. Matěj Levitner a  37./43 Jakub Schmutzer v H10.

Výpravu doprovázejí paní Levitnerová a Rokošová a pan Voříšek.

Turnaj na Chess-results

 

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015