Prázdninové zprávy z klubu

24.07.2017 19:59

(jb) Prázdniny jsou v plném proudu, řada našich nadějí se účastnila na šachovém tárboře KHŠS a někteří si ho zopakují na konci prázdnin. Ale naše hrací místnost neosiřela, v pátek 21. července se v uskutečnil speciální trénink koncovek pro vybrané hráče. Přišli Anička Voříšková, Jakub Schmutzer, Lukáš Zelba a Dalibor Golka. Věnovali jsme se pěšcovým koncovkám od základů po vyšší úroveň. 

Na konec účastníci dostali k řešení diagram z jedné velmistrovské partie. V pozici Kf2, Pb4, c4, g3; Kd6, Pb6, e6, g5 mají najít elegantní tah bílého, který donutil černého ke vzdání. Vyhrávajících tahů je více. K tomu slovně popsat, jak by bílý pozici hrál dál a který pěšec je největším kandidátem na dámu. Potěšilo mě, že první tři uvedení účastníci už řešení poslali.

Trénink bude mít pokračování, sejdeme-li se. Účastnit se může kdokoli další z našeho klubu, vstupenkou je poslat řešení diagramu.

Hned na začátku školního roku nás čeká účast na mistrovství republiky v rapidu. Bude se hrát v Mostě a náš klub bude mít důstojné zastoupení. Novinkou je, že k dříve jasným účastníkům Filipu Rokošovi (H12), Aničce Voříškové (D12), Matěji Levitnerovi (H10) a Ladě Zelbové (D10) přibyl do kategorie H10 Jakub Schmutzer jako náhradník za Lukáše Zelbu.

Lukáš se v čase mistrovství v Mostu bude potit na mistrovství Evropy v Rumunsku, to bude pro nás nejcennější akce sezóny 1017/18. 

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015