Sobotní parádemarš našich na KPŽD!

16.11.2017 09:56

(jb) V sobotu se v hradeckém DDM rozehrál krajský přebor žákovských družstev sezóny 2017/18. Na programu byla tři kola, my (tj. naše béčko) jsme hráli ve všech (v každém kole jedno družstvo pauzíruje) a dopadlo to lépe, než jsem očekával. Z našich soupeřů respekt vzbuzovala Panda Rychnov, slavný oddíl, který se zase chce vrátit na české výsluní. K tomu patří i přání zase hrát mládežnickou ligu a to je možno docílit vítězstvím a tím pádem postupem z KPŽD. 

V prvním kole jsme zdolali Třebechovice 4,5:1,5 celkem hladce. Bodíky jsme ztratili na první a druhé desce, kde Honza Vestfál přes veškeré úsili nestačil na lepšího Zdechovského, a Anička Voříšková remizovala s Honzou Reschelem, u nás trénujícím. Vyhráli od 3. šachovnice Kuba Schmutzer, Dalibor Golka, Matěj Levitner a Lada Zelbová.

S Pandou, která má podle Ela dalece nejsilnější soupisku v soutěži s průměrem základní sestavy 1474, nás los svedl do druhého kola. Panda přijela v plné síle, také my jsme nasadili to nejlepší, co na soupisce máme (náš průměr je 1214).  Opět se ukázalo, že Elo není nejspolehlivější ukazatel síly. Utkání možná velmi ovlivnil hráč hostí na druhé šachovnici, který si přes upozornění rozhodčích nevypnul mobil a měl tu smůlu, že mu někdo zavolal. Hrál s Aničkou a tím pádem partii okamžitě prohrál. Zdrceně potom seděl u šachovnice, ale pozdě bycha honit.
Naše zadní desky (5. Levitner, 6. Zelba) brzy začaly ukazovat, kdo bude na šachovnicích pánem. Vedli jsme 3:0! a zápasový bod byl jistý, pak se do hry zamíchal Kuba Schmutzer, když porazil o mnoho elově silnějšího Kačírka (ten má na nás pech, o den dříve ho na turnaji v Náchodě porazil Lukáš Zelba) a bylo rozhodnuto, vyhrajeme! Nadšení mi trochu pocuchal Dalibor, jasně lepší pozici tak vylepšoval, až musel zachraňovat remízu. Na první šachovnici Honza Vestfál narazil na jednoho v nejlepších hráčů kraje Josefa Cibulku (ročník 2004) s ratingem 1600 a po boji prohrál. Pro něj cenné zkušenosti, první šachovnice je velmi těžká. Na naše vítězství 4,5:1,5 bych před zápasem nevsadil ani pětník :-). Paráda.

Ve třetím kole nás čekala Jaroměř. V tomto zápase byl pro mne nejzajímavější duel mezi Aničkou a její stabilní konkurentkou Šárkou Marxovou. Anička, přes velmi podezřele sehrané zahájení, Šárku úplně přehrála a ukázala, jak se naši hráči v čase vylepšují. Vyhráli jsme všechy partie, Honza Vestfál si spravil chuť, další body přidali Kuba, Matěj, Lukáš a Lada. 

Výsledky hráčů
Vestfál 1/3
Voříšková 2,5/3
Schmutzer 3/3
Golka 1,5/2
Levitner 3/3
Zelba 2/2
Zelbová 2/2

Po třech kolech vedeme tabulku soutěže. Další dva zápasy sehrajeme 27. ledna v Třebechovicích, a to s Jičínem B (druhá nejsilnější soupiska) a s Lipkami B.

Podrobné výsledky na svazovém webu a na Chess-results.

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015