Supervýsledek z Prahy: Kobylisy - Ortex 0:6! Reportáž z utkání

26.01.2013 14:32

Sedmé kolo ligy dorostu nemohlo dopadnout lépe! V pražských Kobylisích jsme se střetli s konkurentem v boji o postup do Extraligy, zaostávajícím za námi o 3 body. Zápas to byl tedy velmi důležitý a jeho výsledek je pro nás o to příjemnější! O body se zasloužila sestava Tomáš Ptáček, Vojtěch Wagner, Matouš Pražák, Jan Nosek, Filip Šolc a Kateřina Skybová.

Všem gratulujeme a zvláště speciálnímu vedoucímu týmu Jirkovi Kutovi, jenž se vrátil na místa svých šachových začátků a možná, že i jeho znalost prostředí přispěla ke klidu týmu. Cesta vlakem rozhodně bez napětí nebyla, neboť rychlík se do Prahy přiřítil s 53minutovým zpožděním.

Po 7 kolech máme plný počet 21 bodů a skóre 37,5, což je téměř průměr 5,5:0,5 na zápas. Druhá Lípa zaostává o 3 body a 6 bodů na skóre, další jsou už o 6 bodů pozadu, o skóre nemluvě, to je náš další bod navíc. Podrobná tabulka soutěže je v menu vlevo.

Liga bude dokončena v dubnu v Hradci Králové (pořadatel Lípa) posledními čtyřmi koly, v nichž se postupně střetneme s Pandou Rychnov, pro nás nepříjemným Lanškrounem, Bohemians C a Bohemians B.

Komentář vedoucího družstva

Ptáček: podruhé jsem viděl od Tomáše zvláštní variantu francouzské a podruhé v ní vyhrál, minule v KS. Upravil stav na 4:0.

Wagner: Vojta opět kouzlil, vypadalo to, že soupeř zcela neznal teorii a byl lehce přehrán. 5:0

Pražák: pěkný výkon našeho hráče, nachystal léčku a sebral věž. Mohl sice přijít o dámu za 2 věže a střelce a pěšce, ale stál by i tak na výhru.
Pěkný výkon. První skončená partie, 1:0.

Nosek: tady jsem trnul, v zahájení ztratil víc než 70 minut!!, aby pak vítězství honil v časovce se dvěma pěšci navíc za stavu 5:0 pro nás. 6:0

Šolc: Filip hraje nádherné šachy a udivil mne tím, že měl pozice spočítané dopředu na mnoho tahů. Podařilo se mu získat kvalitu a po výměně dam měl
koncovku s věží proti jezdci a ještě pěšce navíc. 2:0

Skybová: Katka krásně zahrála zahájení, ale s mizerným časem. Soupeřka lavírovala, nevěděla co hrát. Pak Katka získala převahu, přehlédla snadnou
výhru s matem, (to jsem trpěl), ale pak získala figuru a soupeřka
rezignovala odevzdáním druhé v beznadějné pozici. 3:0

Objektivně je nutné konstatovat, že na prvních 3 šachovnicích hrál soupeř s tím nejsilnějším, zbylé šachovnice obsadil hráči s nižším ELO, než měly
naše pušky.

Jiří Kuta

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015