Úspěch našich na krajském přeboru mládeže v rapidu a současně Velké ceně

23.04.2017 16:47

Dne 8. dubna se za pořadatelství ŠK Lípa konala poslední Velká cena mládeže v této sezóně. Zároveň byla pro kategorie HD10-14 krajským přeborem v rapidu a pro kategorii HD8 krajkým přeborem. Je vidět, že to byl opravdu významný turnaj. Všechny nás velmi potěšilo, že naši hráči se předvedli v nejlepším světle!

Vezměme to popořadě. V nejstarší kategorii Velké ceny (ročníky 2001 a ml.) jsme byli bohužel bez zástupců. 

V kategorii 2003 nastoupil Filip Rokoš, aby si zahrál o titul přeborníka kraje ve vyšší věkové kategorii, než patří. Ve své kategorii 2005 už má přímý postup na MR. Start se velmi vydařil, Filip turnaj vyhrál! Samostatné první místo a přebornický titul získal za výkon 6 bodů/7. Teď má na úvahu, bude-li hrát MR H14 nebo H12 :-).

Další skupina, kategorie 2005, byla  námi hojně zastoupena a přinesla nám hned dvě medaile, Anička Voříšková vyhrála dívky (3,5 bodu) a coby krajská přeborníce postupuje na MR v rapidu D12. Další medaili, tentokrát bronzovou, si odvezla Kateřina Kratochvílová (3 body). Pak jsme tam měli naše chlapce, moc pěkně si vedl Honza Vestfál, uhrál 5 bodů ze 7 a skončil pátý, když dělil třetí místo. Také Dalibor Golka se neztratil, udělal o půlku méně a byl na 8. místě z 30 klasifikovaných. Adam Gonda obsadil 27. místo.

Ještě větší palbu naši předvedli v kategorii 2007. Matěj Levitner skončil na druhém (6 bodů) a Jakub Schmutzer (5,5 bodu) na třetím místě! Matěj postupuje na MR v rapidu kategorie H10! A aby toho nebylo málo, tak dívky vyhrála Lada Zelbová a obsadila celkové páté místo s 5 body, to se málo kdy děvčatům povede! Pro mne rozhodně nejpříjemnější překvapení dne, Lada letí nahoru jako vystřelený šíp! Jako krajská přebornice též nás bude reprezentovat na MR D10 v rapidu. V kategorii hrálo celkem 31 hráčů a hráček, z našich se ještě dobře předvedla Eliška Pačesná, byla na 24. místě. Má velké předpoklady!

Zbývají nám nejmladší, ročníky 2009 a ml. Ti měli svůj turnaj současně jako krajský přebor. A Ortexáci nepolevili! Druhé místo a stříbrnou medaili si vybojoval Lukáš Zelba. Celý turnaj vedl, až porážka v posledním kole ho odsunula na druhé místo na pomocné hodnocení. Uhrál 6 bodů!  A moc nás potěšila Ellen Lukášková, byla z děvčat nejlepší (3 body) a získala přebornický titul!  Pěkné hrál také nováček v klubu Petr Morávek, získal 16. místo za 3 uhrané body, za Ortex se nám počítá 9. Oliver Kašpar (4 body) a 20. Michal Polák z pouchovského kroužku.  

Celkově naši vybojovali osm medailí. Čtyři zlaté patří Filipovi a děvčatům Aničce, Ladě a Ellen, dvě stříbra mají chlapci Matěj a Lukáš, bronzy náleří Kateřině a Jakubovi. K tomu čtyři postupy na rapidové mistrovství republiky - Anička, Lada a Matěj + Filip, který má postupy dokonce dva. Překrásná bilance!

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015