Úspěch Ortexu - polovina krajského družstva pro Olympiádu dětí a mládeže je od nás!

06.11.2017 18:39

(jb) Na přelomu ledna a února 2018 se uskuteční další zimní Olympiáda dětí a mládeže, kterou organizuje Český olympijský výbor. Šachy byly na většině Olympiád, přestože nejsou olympijským sportem. Toho si velmi vážíme. 

ODM se bude konat v Litomyšli a účastní se jí krajská družstva v různých sportech. Vyhlašují se nejen výsledky jednotlivců a družstev (tak to mají i šachy), ale také celkové pořadí krajů, a to je velmi prestižní, vyhlašovací ceremoniály mají olympijskou úroveň. KHŠS nominoval čtyřčlenné družstvo Královéhradeckého kraje, které tvoří starší, střední a mladší chlapec a jedna dívka. Z kuloárů jsem se dozvěděl, že chlapci byli celkem jasní: mistr Čech H16 Martin Buločkin (sice člen Polabin, ale rozhoduje bydliště, je z Rychnova), náš Filip Rokoš a Ondra Winter z Lípy. O dívce nebylo jasno do té doby, než vyšlo ELO Fide. Naše Anička Voříšková s ratingem 1605 nemá v kraji konkurenci a může se těšit na účast na mládežnické Olympiádě, probíhající s ceremoniály obdobnými skutečným Olympiádám.
Filip už účastníkem minulé ODM byl v roli mladšího chlapce, takže je zkušený. Budeme sledovat TV, určitě tam budou reportáže. Věřme, že naši pěkně zabojují, jestli se nemýlím, náš kraj je dvojnásobným vítězem a Ortex už byl dodavatelem hráčů, náš Vojta Wagner byl členem družstva, které v roce 2012 ODM vyhrálo.

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015