Vánoční ruch nad šachovnicích - naši hráli v obou Kostelcích

27.12.2017 20:14

(jb) Den před Štědrým dnem se uskutečnil 3. Vánoční rapid turnaj v Červeném Kostelci. Účast byla veliká, 40 hráčů, z toho zhruba každý šestý byl od nás! Voříškovi byli všichni tři, Levitnerovi a Zelbovi všichni po dvou, dohromady sedm. Turnaj byl solidně obsazen, s převahou vyhrál prvoligový hráč Slavie HK Jakub Šafařík, hráli přední hráči Náchodska. Kvalita soupeřů byla zajištěna, jak se s ní popasovala naše výprava? Nejlepší byl Zdeněk Voříšek, rozjel se pěkně. udělal 4,5 bodu a ocitnul se ve společnosti elistů 1500, 1600 na 22. místě. Zjevně splnil normu na 4. VT a možná i na 3., s žádostí ještě počkáme na 5. ledna, jestli mu vyjde Elo. Mohl by ji mít započítanou z turnajů dřívějších. Malý problém je v tom, že organizátor neumístil turnaj na Chess-results, i když k řízení použil Swiss Manager. Přitom je to otázka jednoho kliknutí. 

O půl bodu méně získali 24. Lukáš Zelba, 25. Martina Levitnerová a 27. Anna Voříšková. Moc hezké výkony! Paní Levitnerová taky určitě splnila normu, počkáme na lednovou LOK.  Na 3,5 bodech skončili 32. Lada Zelbová a 33. Matěj Levitner, to rozhodně není špatné, a to samé se dá říci o  37. Janu Voříškovi, ten uhrál 3 body.

O tři dny později, na Štěpána, se hrál 24. ročník rapidu v Kostelci nad Orlicí. Účast byla úplně úžasná, čtyři hráči přes 2100, dalších šest přes 1800 atd. atd. Celkem hrálo 37 hráčů, od nás přijeli sourozenci Zelbovi. Manažer výpravy, otec Zelba, byl určitě spokojen, hlavně s Lukášem. Ten na ratingy soupeřů nebral žádný ohled a 15 vyšších předeběhl, vlastním úsilím si vykoledoval 4,5 bodu a byl ve skupině dělící 5. místo, na pomocné hodnocení 12.! Nasazen 26., předstihl 6., 11., 13. ... Na Ladu byl turnaj hodně silný, se dvěma body byla na 34 místě.

O obou turnajích platí totéž - nejsou (zatím) na Chess-results a proto pochybuji, že byly zaslány k zápočtu na rapidové elo. 

Celkové výsledky z obou turnajů jsou k vidění na krajské stránce.

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015