Velký Harrachov za námi - Filip Rokoš postupuje na mistrovství republiky!

30.10.2017 17:24

(jb) Velká a atraktivní bitva sezóny, to je bezesporu týdenní mistrovství Čech mládeže. Kvalitu zaručuje  široká účast špičky ze všech českých krajů a hrací tempo 90 min + 30 sekund na tah. Už jen fakt, že chlapci se musí na mistrovství kvalifikovat přes krajské přebory, velmi zvyšuje hodnotu a prestiž soutěže. 
Náš klub vyslal do mistrovských bojů tři chlapce a dvě děvčata, nejvíce z kraje. Naší jedničkou byl Filip Rokoš, který poprvé nastoupil do kategorie H14 jako pátý nasazený. Byl tedy kandidátem na přední umístění a za cíl si vytknul postup na mistrovství republiky, který zajišťovalo osmé místo v pořadí chlapců, tak to bylo ve všech kategoriích. Filip byl jeden čas dokonce na samostatném druhém místě, v závěru se soustředil na dobytí postupu a to se mu povedlo! Ve skupině dělící se o třetí místo byl třetí, což znamenalo páté místo, přesně podle nasazení. Gratulujeme k postupu, Filip je druhým naším chlapcem, který se na MR propracoval a přidal se k Lukáši Zelbovi.

Zbylá čtveřice hrála v kategorii HD12. Měli jsme tam obě děvčata, Annu Voříškovou a Ladu Zelbovou, postup z KP H12 si vybojoval Matěj Levitner, ač stále patří do H10, a doprovodil ho Lukáš Zelba, který si tuto kategorii vybral místo své H10. Kdyby ji hrál, ztratil by přímý postup na mistrovství republiky H10, a vyzkoušel si, jak hrají ti starší.  Hned viděl, že to není žádný med a úspěch stojí síly, které mu zdá se ještě trochu chybějí.  Děvčata byla výborná, Anička obsadila dokonce 6. místo v dívkách, Lada byla jedenáctá. Nejlepší ze všech byl Matěj Levitner. Pěkná zpráva je, že si všichni čtyři polepšili  proti nasazení, Matěj dokonce o 21 a Lada o 19 míst.

Pěknou zprávu máme z národního openu. Honza Vestfál potvrdil svou vzrůstající výkonnost. Polepšil si o 12 míst proti nasazení a jeho výkon 1480 je téměř o 200 bodů lepší než jeho rating 1288! Také Honza Voříšek se neztratil, ač poslední nasazený, tři hráče předeběhl.

Od 15. listopadu se na stejném místě bude hrát "malý" Harrachov, mistrovství Čech v kategoriích HD8 a 10. V desítkách si prostředí zopakuje Matěj Levitner, uvidíme, jak mu to půjde. Šance na postup na mistrovství republiky určitě je.

Výsledky našich:
H14 (72 hráčů): 5. Rokoš 6,5 bodu / 9 partií
HD12 (83 hráčů): 38. Levitner, 42. (6.D) Voříšková, oba 4,5 bodu; 53. (11.D) Zelbová 4; 58. Zelba 3,5 bodu
Národní open (92 hráčů): 36. Vestfál 5; 89. Jan Voříšek 2 body

Pár fotografií najdete ve fotogalerii.

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015