Zájezd do Třebechovic se druhému družstvu mládeže vyvedl

04.02.2017 23:37

(jb) V sobotu 4. února pokračovala nabitá šachová sezóna druhým srazem KP žákovských družstev. To je opravdu tvrdá soutěž s velkými nároky na hráče - sehrát tři vážné partie za sebou je velký výdaj energie duševní i fyzické.

Jako týmu se nám zájezd do Třebechovic velmi podařil, přestože jsme museli vyřešit dvě omluvy hráčů základní sestavy, Tomáše Jindry z rodinných a Matěje Levitnera ze zdravotních důvodů. Jejich náhradníci se ale předvedli s velkou parádou! Naši hráli v sestavě Rokoš (získal 1 bod), Vestfál (2 body), Golka (1,5 bodu), Schmutzer (2 body), Voříšková (3 body) a Zelba (3 body, všichni hráli tři partie).

V prvním utkání (4. kolo) jsme nastoupili proti domácím, zápas nebyl jednoznačný. Vyhráli jsme nejtěsněji 3,5:2,5 a hlavní zásluhu mají oba náhradníci Anička a Lukáš, oba vyhráli! Remízu nám zajistil výhrou (z kategorie zázraků) Honza Vestfál, potřebnou půlku dodal Dalibor Golka. Zbýval Filip Rokoš a nevedlo se mu dobře, prohrál.

V 5. kole jsme hráli proti Sokolům. To bylo jednoznačné, vedli jsme už 5:0, jen Filip Rokoš se k sestavě nepřipojil a v těžké partii nakonec podlehl na čas. Škoda, že nevyužil možnosti tzv. "zblázněné věže", která se mohla neustále nabízet k sebrání zadarmo, ale vznikl by pat! Přesto je výhra 5:1 pěkná.

Panda nás čekala na závěr. Nebylo to pro nás moc hezké utkání. Naštěstí hráči z druhé poloviny sestavy spolehlivě vyhráli a kompenzovali prohry jinak spolehlivé dvojice Vestfála a Golky. Konečnou podobu výsledku udělil Filip na první šachovnici, zase hrál nejdéle, soupeř musel vyhrát, nám stačila remíza. Hrálo se už jen na 30sekundový přídavek a Filipovi se podařilo nechat zamyslet soupeře nad cestou k výhře, ovšem praporek hodin mu spadl. Výhra 4:2 nás v průběžném pořadí posunula na druhé místo za suverénním Hronovem a před Lipky a Jičín.

S Lipkami a Jičínem se střetneme v závěrečném srazu 1. dubna o stříbrnou nebo bronzovou medaili, o prvenství Hronova těžko pochybovat.

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015