1 LDMD Liberec 26.11.11

07.12.2011 20:38

Zájezd našeho ligového družstva do Liberce se nadmíru vydařil! Naše mládež v prvním utkání zdolala nebezpečný tým Desko Liberec B přesvědčivě 5:1, poté zdolala i Nový Bor 4:2. V neúplné tabulce ligy mladšího dorostu sever patří Ortexu 3. místo (4 výhry, 1 prohra). Vstup do soutěže se tedy vydařil, zachráněni snad jsme :-) a teď budeme hrát o co nejlepší umístění. 
Další dvojutkání nás čeká v lednu v Rychnově n/K s Polabinami C a zatím vedoucím týmem Polabinami B.

A jak to probíhalo? Zájezd se začal připravovat už před několika týdny, dlouho bylo nejasno, bude-li hrát Vadim. Ten se nakonec rozhoduje, že vlakem nepojede a dostává volno. Nominovaná sedmička poté utrpěla ránu, když ve čtvrtek volal pan Skyba, že Kateřina je v nemocnici, protože jí srazilo na přechodu auto. Byla operována na noze a naštěstí snad žádné život ohrožující zranění neutrpěla, ale s námi jet pochopitelně nemohla. Ze sedmičky zůstala právě jen potřebná šestka. 
Cesta do Liberce proběhla celkem hladce, pomineme-li, že David Sucharda, přistupující ve Staré Pace, se netrefil do našeho vagonu a nemohli jsme přes zavřené dveře k němu dostat. To se napravilo v Semilech. Milé překvapení nás čekalo u východu z libereckého nádraží - místní na nás čekali se dvěma auty a odvezli nás na místo! Slíbil jsem jim, že to oplatíme.
První utkání se silnějším soupeřem ze severočeské dvojice, béčkem Liberce, se nám opravdu vydařilo. Vzpomínajíc na loňskou šťastnou výhru, když za nerozhodného stavu Káťa v hodně špatné pozici pohrozila matem a soupeř ve vítězné euforii na to nereagoval, jsem očekával tuhý boj. Ten se však nedostavil, dvojice Blažek - Šolc předvedla nečekanou ouverturu a rychle jsme vedli 2:0! Na čelných šachovnicích to tak bleskem nešlo, liberecký kapitán ještě vkládal naděje do Chvátilovy partie, ale marně. Šimon šanci nepustil a technicky krásně uplatnil volného pěšce. Stejně technicky nedali soupeřům šanci Ptáček na první a Wagner na druhé šachovnici. Pouze David Sucharda se trápil v horší pozici, nakonec ji neudržel, ale nevadí - náš tým vyhrává 5:1. Bylo to nejlepší utkání, které jsem od našich dosud v lize viděl!

V polední pauze se dohadujeme, jak na zápas s Novým Borem, objektivně slabším než Liberec. Nás zajímá v první řadě vítězství a v druhé řadě odjezd vlaku, chceme stihnout první v 18 hodin. Zápas nakonec začíná až v 14:25, protože borští byli na pizze. Moc se mi to nelíbí, co se však dá dělat. Naštěstí průběh je pro nás příznivý, naši "zabijáci" Blažek a Šolc jsou ve formě a opět rychle mění skóre na 2:0 v náš prospěch, v ostatních partiích je přibližná rovnováha a všechny nakonec končí remízami. S ohledem na vlak jsme se snadným vítězstvím 4:2 velmi spokojeni a už po půl páté se balíme k odchodu. Jdeme přes pěkné liberecké náměstí - noční foto z mého mobilu přiloženo :-), druhý obrázek je z utkání Liberec - Ortex - nakupujeme v Tescu a s velkým předstihem nasedáme do připraveného vlaku. Odjezd v 18:02 se však nekonal, vlak stojí a stojí, přichází průvodčí, že je něco na t
 rati. Kdo jel před měsícem vlakem z MČ v Harrachově ví, že tenkrát se taky stala na této trati dokonce tragédie a my přijeli do Hradce se zpožděním. Tentokrát to tragédie není, ale na trati nefungují závory, tím se zpozdil vlak do Liberce a my odjeli s dvacetiminutovým zpožděním. A protože i náš vlak tu jel krokem, tu postával, vypracoval si do Hradce třičtvrtěhodinku zpoždění. Karty si daly zabrat, zajímavá soutěž o Mistra Staré Páky z hradecké i liberecké strany či v americkém prší nám zkrátila dlouhou cestu. Naštěstí jsou tu mobily, rodiče čekali a tak vše dobře dopadlo.

Druhý z naší dvojičky, exextraligová Panda, porazila Bor 5:1 a s Deskem hrála 3:3, o to více vyniká náš první zápas.

Jiří Bielavský :-)

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015