20 let ŠK ORTEX Hradec Králové

04.05.2014 07:55

(rš) Přesně před dvěma desítkami let vznikl šachový klub Ortexu, když dne 4.května 1994 byly zaregistrovány jeho stanovy.

Přestože jeho současná většina členů je výrazně mladší než klub samotný, naše působení na šachovém poli zaznamenalo výraznou stopu na regionální i republikové úrovni. Právě orientace na mládež totiž přináší ovoce nejen v její smysluplné činnosti a rozvoji osobnosti mladých hráčů, ale ti nejnadějnější a hlavně nejpilnější dosahují i výsledky, na které mohou být právem hrdi a jsou ozdobou všech, kteří se jim v tréninku i zabezpečení činnosti klubu věnují. 

Prvním v řadě je současný předseda klubu Ing. Jiří Bielavský, který mládežnickou cestu před lety vytyčil a realizoval, což se nyní promítá do široké základny talentů klubu včetně těch nejmenších. U těch starších pak vyvrcholila historických postupem do Extraligy dorostu. I když se nám ji pro tentokrát hodně smolně nepodařilo udržet, není třeba klesat na duchu - naopak při další efektivní práci je reálný předpoklad brzkého návratu. Na to navazuje i působení klubu v soutěžích dospělých, kam již řada hráčů dorostla a již dva roky tak atakujeme postupovou příčku v Krajské soutěži dospělých.

Nesmírné ocenění zaslouží patron klubu firma Ortex, která nám perfektní spoluprací vytváří vůbec základní podmínku pro činnost tím, že můžeme působit v jejich prostorách.

Nelze pominout rodiče všech mladých hráčů, bez jejich zájmu, pomoci a časového a finančního přispění by nešlo šachovou činnost realizovat.

 

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015