Anička Voříšková druhá v republice!!!

17.03.2018 23:32

(jb) Sny o dalším úspěchu našeho klubu v mistrovství republiky mládeže se vyplnily. naše hráčka Anička Voříšková získala v těžkém turnaji v Koutech stříbrnou medaili v kategorii D12! Tento skvělý úspěch krásně navazuje na loňský přebornický titul Lukáše Zelby a potvrzuje sílu našeho oddílu. Anička si vybojovala nejen medaili, ale i právo reprezentovat ČR na mistrovství světa nebo Evropy. V příští sezóně už bude hrát o kategorii výše v D14.

Anička se celý turnaj držela ve vedoucí skupině. Mírně zakopla v 7. kole, ale bohatě to napravila výhrami v 8. a 9. kole, což znamenalo samostatné druhé místo za 7 bodů z 9 partií. Srdečně gratulujeme!

 

Anička (vlevo) se směje na stupních vítězů!

V turnajích jsme měli i další zastoupení. Ve stejné kategorii jako Anička hrála Lada Zelbová, získala krásných 5 bodů (+1) a obsadila 13. místo z 35 hráček. Lada příští rok zůstane v D12 a mohla by si vzít příklad z Aničky, ta v roce 2017 skončila 14. (4,5 bodu)! 


V H14  uhrál Filip Rokoš 50%, tj. 4,5 bodu. Sedm remíz, výhra a prohra mu dalo 12. místo z 24 hráčů. O postup na MR 2019 ve stejné kategorii se bude muset poprat na Čechách.


Lukáš Zelba se představil jako novic v kategorii H10. Soupeři ho klamali, nehráli tak rychle jako on a dovolili mu jen 4 body a 17. místo, odpovídající nasazení. V herním stylu je co zlepšovat.

V národním openu vystoupil Zdeněk Voříšek a pěkně si zahrál, navíc jistě sledoval dceru. Do turnaje nastoupil bez ratingu, po turnaji se mu nějaké číslo určitě objeví. Skončil 24./68, nahrál 5 bodů a výkon 1476! Sekundoval mu Honza Vestfál, který dopadl podobně jako loni. Za 50% zisk 4,5 bodu mu konečné pořadí vyneslo 32. místo.

 

 

Šachový i mimošachový program byl bohatý, starali se o něj přítomní dospělí, hlavně paní Rokošová. Zahrnoval výlety, bowling, bazén, exkursi do přečerpávací elektrárny, tématické přenášky a populární hru Bang! Jediné, co by stálo za to napravit, bylo rozdělené ubytování výpravy. 

  

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015