Čtyři pódia vítězů, Voříšková a Lukášková zlaté na Velké ceně Hostinného

26.02.2018 10:38

(jb) Předposlední turnaj seriálu Velkých cen se odehrál 24. února v Hostinném. Naše výprava  byla poněkud menší, jen devět hráčů, z toho si jeden odbýval absolutní premiéru. Přesto jsme byli velmi úspěšní, Voříšková a Lukášková byly zlaté, možná i Zelba jako nejlepší kluk, a Zelbová stříbrná. Jak na naši zimní Olympiádě, děvčata máme prostě parádní.

V kategorii HD14 (2004 a ml.) hráli dva naši chlapci. Honza Vestfál  skončil na solidním 5. místě z 18, získal 4,5 bodu a cenné skalpy Wintera a Pražáka, ti ho přesto předběhli. Počítač mu spočítal výkon téměř 1400, což je  jeho standard v posledních VC. Dalibor Golka se umístil se 4 body sedmý a i počítač mu přidělil jeho standardní výkon 1265.

V kategorii HD12 (2006 a ml.) nás nadchla Anička Voříšková, prestižní soutěž samostatně vyhrála 6 body ze sedmi (Rp 1464), turnajem prošla bez porážky! Na solidním 5. místě je klasifikován Kuba Schmutzer, uhrál 4,5 bodu, nedařilo se mu jen s Aničkou a Ladou, což mu promíjíme. O místo za ním a jako druhá dívka skončila Lada Zelbová se 4 body.

Do kategorie HD10 se přihlásil Lukáš Zelba s ambicí přidat další body do celkového hodnocení kategorie, kterou by rád opanoval. Šestkrát ze sedmi kol vyhrál a přesto to nebylo první místo, na pomocné hodnocení prohrál s Hetfleischovou, i když ji ve vzájemné partii porazil. Druhý náš zástupce Honza Voříšek statečně bojoval, získal 3,5 bodu a 9. místo.

Mezi nejmladšími HD8 v dívkách pevně kraluje Ellen Lukášková, celkově byla s pěti body třetí. Závodní premiéru si odbyl třetí člen rodiny Zelbů, a to Josef, ročník 2011. Neztratil se, nahrál 3 body, skončil 9. ze 13, a tak mu patří velká gratulace, stejně jako všem medailistům! 

Zprávu o turnaji i s fotografiemi naleznete a krajské stránce.

Poslední Velká cena s celkovým vyhodnocením seriálu se bude hrát 7. dubna v HK a bude to současně KP v rapidu o postupy na mistrovství republiky v kategoriích HD10-14. Kategorie HD8 bude mít turnaj jako krajský přebor. Rezervujte si termín!

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015