Dvě zlaté z KP mládeže v rapidu: Filip a Andrea Šolcovi - podrobnosti

10.02.2013 19:15

(rš) Podrobněji k turnaji: V HD14 se hrálo bez účasti dívek, naši hráči potvrdili dosaženými výsledky své nasazení. Nutno ocenit, že se pustili do souboje s mnohem výše postavenými elisty, několik jiných původně přihlášených borců se ani nedostavilo.

V HD12 sice vítěz Filip Šolc také potvrdil své nasazení a odehrál turnaj se ztrátou pouze 0,5 bodu na první šachovnici, avšak soupeři mu nedali vůbec nic zadarmo. Zejména v partii s Kořínkem měl i kupu pověstného štěstí, když po chybě ve střední hře soupeř sevřel jeho krále útokem dvojice věží a pěšce, s ubývajícím časem však zazmatkoval a namísto jednotahového matu mu sám nabídl remízu... V posledním kole pak došlo na tradiční klubové derby Blažek - Šolc, kdy se hrálo o všechno. Michal měl k vítězství asi blíže, když jeho časová převaha byla značná, netakticky však povyměňoval při horší pěšcové struktuře veškerý materiál a v koncovce logicky neuspěl. Kuriozitou bylo dvojí opakované přelosování prvního kola (hráč v jiné kategorii, resp. nepřítomný hráč), přičemž v prvním připadě se již dokonce hrálo...

V HD10 bylo překvapením nevítězství jediného elisty mezi šestnácti účastníky. V rámci trojice dívek metodou prohra-výhra-prohra-výhra atd. dosáhla na celkové vítězství (díky pomocnému hodnocení) Andrea Šolcová, když navíc ztratila zbytečně dvě partie odevzdáním věží bez kompenzace…. Pavlovi Šmídovi k pronikavějšímu úspěchu scházel bodík, který by jistě získal, kdyby své partie neodehrával tradičně rychlostí blesku, což ani při rapidu není nezbytné. Jeho naopak Buchholz ve vyrovnané výsledkové listině posunul až hodně dozadu.

____________________________________________________________________________________________________________________________

(jb) Pěkný úspěch zaznamenali na KP mládeže v rapidu sourozenci Šolcovi. Filip vyhrál dobře obsazenou kategorii H12, v níž získal 6,5 bodu ze 7 partií, Andrea byla nejlepší dívkou v kategorii D10. Oba si vybojovali postup na MR. Oběma krajským přeborníkům srdečně gratulujeme!

Přehled výsledků našich hráčů:

HD10: 9. Pavel Šmíd 4/7, 12. Andrea Šolcová 3 body;

HD12: 1. Filip Šolc 6,5; 5. Michal Blažek 4,5; 13. František Marek 3;

HD14: 4. Vadim Kablukov 3,5; 7. Albert Dus 2; 8. Filip Solař 1 bod.

Obrázky od pana Šmída

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015