Fantastická bilance naší výpravy na mistrovství Čech: Lada je stříbrná, Filip bronzový!

03.11.2018 18:27

(jb) Čtyři hráči pod vedením Jiřího Kuty a dvě medaile - co k tomu dodat! Naše výprava byla druhá nejúspěšnější z kraje, před námi jsou Jičíňáci se zlatem a stříbrem v H16, my máme stříbro a bronz. Jiné medaile do kraje neputují.

Filip Rokoš měl před posledním kolem půlbodový náskok, ale také těžkého soupeře z Pardubic. Brožka měl bílé a Filipa porazil, tím ho o půl bodu přeskočil. Vyhrál i další Polabiňák Jareš a na Buchholz se dostal na první místo, Brožka byl druhý a Filip třetí. Bronzová medaile a postup na MR je krásným úspěchem!

Ve dvanáctkách měla naše trojice Lada - Matěj - Lukáš pro poslední kolo jasné cíle - jít po svých soupeřích. Podařilo se! Lada hrála s děčínským Gorejem (ten v 7. kole s klikou porazil našeho Matěje), podle jejích slov to bylo nejsnazší vítěství v turnaji, od protivníka dostávala samé dárky a protože konkurentka Janoušková do posledního kola nenastoupila (jela do Španěska na MS), získala samostatné druhé místo v dívkách za Havelkovou z Českých Budějovic. Pro Ladu je to první "velká" medaile, moc jí to přejeme! Lada se proti nasazení zlepšila o 23 míst.

Lukáš dostal silného soupeře Ondru Wintera, kterého dobře známe, vzpomínáme na jeho úspěšné hostování u nás na povedeném MR družstev mladších žáků v Krnově před dvěma roky. Lukáše čekal těžký boj, který po Ondrově chybě završil matovým útokem! Vítězstvím se Lukáš dostal na dělené 11. místo a uvidíme, jak si povede na MČ ve své kategorii H10, kde mu půjde o postup na MR. Jako trenér vzpomínám, že už vícekrát naši hráči byli výborní ve starších kategoriích, v jejich správných jim to tak dobře nešlo. Je to paradox, doufejme, že ho Lukáš na nadcházejícím mistovství Čech H10 v Mostě nepotvrdí. Lukáš vylepšil své nasazení o 15 míst.

Zbývá Matěj, který naskočil do turnaje na poslední chvíli za Jakuba Schmutzera. Podle zpráv z Harrachova hrál tvůrčí šachy, jak to on umí. Z naší trojice nafasoval nejsilnější soupeře a přestože uhrál o bod méně než Zelbovi, jeho výkon je dokonce o pár bodíků vyšší než jejich. Matějova chvíle přijde za rok, o tom jsem přesvědčen. Matěj skončil proti nasazení o 7 míst lépe.

Přehled

H14: 3. Filip Rokoš 6,5 bodu/9, bronzová medaile, postup na MR
H12: 11. Lukáš Zelba 6; 

 

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015