Filip Rokoš a Anna Voříšková reprezentují náš kraj na zimní Olympiádě dětí a mládeže

28.01.2018 21:16

(jb) Pěkné pocty se dostalo našim dvěma hráčům Filipu Rokošovi a Aničce Voříškové. Krajský šachový svaz je vybral do čtyřčlenného družstva, které se účastní šachové soutěže na Olympiádě dětí a mládeže, pořádané Českým olympijským výborem. Celá Olympiáda už začala dnešním slavnostním ceremoniálem s nástupem všech výprav na pardubickém zimním stadionu, spojeném se zapálením olympijského ohně. 

Podrobné informace o Olympiádě a její šachové soutěži naleznete na webu ŠSČR v článku "Šachy na Olympiádě". Filip startuje ve střední věkové kategorii chlapců, ve startovní listině je na sedmém místě ze čtrnácti.  Anička hraje dívčí kategorii bez rozlišení věku a je nasazena jak devátá. V krajském družstvu jsou dále Martin Buločkin, nasazený jako číslo 3, sice člen Polabin, ale bydlištěm z Rychnova a bydliště rozhoduje, v mladších žácích bude bojovat nám dobře známý Ondřej Winter z Lípy, nasazený jako desítka. Výsledky všech kategoirí se započítávají do výsledku krajského družstva.

Dá se říci, že se jedná o malé mistrovství republiky. Všem našim olympionikům držme palce, sledujme, jak si povedou a doufejme, že nám po návratu něco o Olympiádě poví.

 

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015