Hezký výlet do Kudowy

10.08.2018 13:08

(jb) První srpnovou sobotu se v polském lázeňském městečku Kudowa Zdrój hrál otevřený turnaj v rapidu. Pozvánka, zveřejněná na krajské stránce, byla lákavá, a tak několik našich členů na turnaj vyrazilo. A byli jsme úspěšní! V kategorii do 12 let vyhrála naše Anička Voříšková a třetí byl Lukáš Zelba, české podium doplnil druhý Michal Stejskal. Lada Zelbová také hrála výborně, o mnohem lepší umístění ji připravila úplně nepovedená koncovka v posledním kole. Gratulujeme! Šestici našich hráčů doplnili Voříškové starší a mladší a autor těchto řádek.

Byl jsem v Kudowě "uvnitř" poprvé a byl jsem velmi příjemně překvapen, Kudowa
stojí za návštěvu! Sám turnaj byl organizován místním spolkem pro sport a kulturu, na zahájení přišla místostarostka. Úroveň byla docela vysoká.  Hrálo přes 80 hráčů, z nichž byla přibližně třetina Čechů. Všichni účastníci dostali různé dárečky, finanční ceny byly pro první tři v kategoriích do 12 let, 18 let a Open. Organizátoři v čele  s Robertem Duchem chtějí turnaj pořádat i v příštím roce, bude-li tak, doporučuji účast!

Výsledky našich hráčů (7 kol tempem 10 minut + 5 sekund, 83 účastníků):

18. Jiří Bielavský 4,5

30. Anna Voříšková 4 (1. HD12)

39. Lukáš Zelba 4 (3. HD12)

35. Zdeněk Voříšek 4

47. Lada Zelbová 3

57. Jan Voříšek 3



Ani v neděli šachy v Kudowě nezahálely. Na simultánku přijela významná polská velmistryně Barbara Jaracz. Mezi jejími soupeři se objevili naši sourozenci Zelbovi a Lukášovi se jako jedinému povedlo partii remizovat, dokonce remis nabídl z pozice síly, měl ve věžovce pěšce více! Výborně! Zprávu poslal pan Zelba.


Zdravím všechny!


v neděli děti v Kudowe sehrály tzv. simultánku proti polské velmistryni Barbaře Jaracz. Jedná se o to, že velmistryně postupně chodí mezi šachisty, vždy udělá tah a jde dál. 
Takhle dokáže mistr hrát i s několika desítkami šachistů. V Kudowe se sešlo cca 15 zájemců, od dětí až po starší pány.
Od nás hrál Jozifek, Lukáš a Lada. Jozifek svoji prohru komentoval: "chtěl jsem ji dát mat, ale ona si toho všimla.:)"
Laděnka bojovala cca 2h, ale nakonec odešla poražena, stejně jako všichni další hráči. Kromě jednoho. Lukáš si asi po 10.tahu napsal do partiáře poznámku, že "situace je špatná" - samozřejmě pro něj:). 
Nakonec se ale vzchopil a povedlo se mu remizovat! Jeho úspěch byl náležitě oceněn, dostal krabičku s karamelkami!
Dík patří všem trenérům, kteří s Lukášem pracují, díky!
A je zmíněn i na Facebooku Kudowy:


Přeji všem krásné slunečné dny a dovolenou, pokud ještě nějakou máte!

Josef Zelba





Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015