Hodnocení a výsledky MČR škol a 1.LDMD

18.04.2011 20:36

Dobrý den,

včera skončil hektický týden, po KP, o němž jsem již psal, hráli uprostřed týdne naši hráči na MČR škol I. stupně ZŠ, a to v dresu ZŠ Gočárova.
Už asi víte, že skončili na 4. místě, což je na mistrovství republiky velmi krásné! Přesto úplná spokojenost není, myslíme si, že měli na víc, ale nedokázali jsme to jako tým prodat. Ani jednou jsme nebyli poraženi, ale bylo hodně remíz i se slabšími soupeři.
 Umístění zachránil dobrý finiš, vyvrcholením byl zápas posledního kola na prvním stole s vedoucí Hošťálkovou. Našim se jako jediným podařilo je porazit a tím je připravit o prvenství, které tím pádem získala ZŠ M. Horákové.
O body se staral hlavně Michal Blažek, na 3. a 4. šachovnici udělal 7/8!, také pátý člen týmu František Marek se vyznamenal výkonem 3/3! Filip Šolc na 2. šachovnici se postupně rozehrál a přispěl 6,5/9. Na 3. šachovnici Vadim Kablukov odehrál průměr 3,5/7, turnaj nevyšel jedničce týmu Šimonu Chátilovi, jen 2/9.

Po dvou dnech začala další akce, závěrečný sraz 1. ligy družstev mladšího dorostu. Díky úžasnému vstupu do soutěže jsme mohli být víceméně klidní, sestup nám nehrozil. V sobotu jsme hráli s Polabinami C a prohráli 4:2, tím pádem jsme si pohoršili o jedno místo z 5. na 6., ani absolutní výhra 6:0 nad Kobylisy B (hráli ve 3) to už nezměnila. V neděli nás čekali opravdu silní soupeři, Kobylisy A, hrající o postup do EL, a velmi silné Polabiny B, nakonec bronzové. I když jsme oba zápasy vysoko prohráli, byl jsem s přístupem hráčů daleko více spokojen než v sobotu.
Nakonec jsme obsadili 7. místo, po pravdě řečeno, lepší jsme si nezasloužili. Jako absolutní nováček, který během dvou let prolétl z nejnižší do druhé nejvyšší soutěže, musíme být velmi velmi spokojeni. Získali jsme cenné zkušenosti.
Naším mužem dne (i soutěže) bych označil Michala Nekvindu, udělal 3,5 bodu ze 4 hraných partií! Rozloučil se s 1. ligou nejlepším možným způsobem, bohužel příští sezónu už hrát kvůli věku nemůže.
Poděkování patří řidičům paní Kablukové za sobotu i neděli, panu Blažkovi z sobotu a panu Nekvindovi, který v neděli obětavě zaskočil za onemocnělého pana Šolce.
Celkem získali Wagner 2,5/10, Chvátil 3/10, Nekvinda 7,5/11!, Skybová 3/11, Šolc 4/9, Blažek 3,5/6 a Kablukov pěkných 6/9!

 

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015