II. Jak si vedeme v krajské soutěži? Áčko je druhé!

19.02.2019 21:37

(jb) Od poslední zprávy ze 6. kola přibyly dvě další. V sedmém kole 27. ledna jelo naše áčko do Hořic k zápasu s jejich B - týmem. Při jízdě tam jsme nebyli příliš optimističtí, protože nám chyběly první dvě šachovnice. Ani domácí, kteří byli v tabulce hned za námi, nepostavili nejsilnější sestavu a protože se na nás usmálo štěstí, vyhráli jsme 4,5:3,5. Tím jsme uhájili naší pozici na třetím místě pořadí.

O body se výhrami postarali Bielavský (1. š.), Voříšková (3. š.) a Langr (7. š.), všechny partie jsme hráli černými figurami! Remízy s bílými figurami přidali Kratochvíl (4. š.), Kuta (6. š.) a Zd. Voříšek (8. š.). Domácí zvítězili na 2. š. (Záruba) a 5. š. (Kroužek).

V osmém kole 10. února k nám přijelo béčko Lomnice nad Popelkou. Tentokrát v dobré sestavě jsme s Lomnicí svedli urputný souboj, opět se šťastným závěrem - vyhráli jsme 4,5:3,5.

Vyhráli Bielavský (3. š.), Záruba (4. š.) a Kuta (8. š.), remizovali Rokoš (1. š.), Sucharda (2. š.) a Kratochvíl (6. š.). Bez bodu hráli Voříšková (5. š.) a  Kroužek (7. š.).

Výhra nás vynesla na druhé místo. Navíc vedoucí tým L. Bělohrad prohrál v Sobotce a tím jsme se na něj bodově dotáhli, máme ovšem výrazně horší skóre.
V devátém kole hrajeme venku s Lípou C a nebudeme to mít daleko od naší hrací místnosti. Hrát se bude v hospodě Na malém růžku.

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015