Krajská soutěž i regionální přebor mají za sebou první kolo

27.10.2018 22:23

(jb) První kolo krajské soutěže poslalo náš A-tým do Nové Paky. Jeli jsme v dobrém složení, i když na poslední chvíli pro zdravotní důvody ze sestavy vypadl Jaroslav Záruba, ale nahradil ho Jiří Langr. Začátek zápasu nebyl z naší strany nijak oslnivý, ba dokonce kapitán týmu Jirka Kratochvíl si moc neliboval. Skutečnost ale nebyla tak černá, jedině Anička Voříšková na čtvrté šachovnici nestála dobře proti zkušenému soupeři a nakonec prohrála. Ostatní partie se pomalu začaly obracet v náš prospěch a tak jsme nakonec zvítězili 5,5:2,5 bodu. 

Nejlepší výkon podal na první šachovnici Filip Rokoš. Černými vydržel zahájení a pomalu se dostával do lepší pozice, kterou přesnou hrou proměnil v cenné vítězství nad novopackou jedničkou Duczynskim. Tomáš Sucharda na druhé desce rychle remizoval a ještě rychleji odjel do Jičína k dalšímu utkání, a to v 2. lize. Na třetí šachovnici se mi podařilo postupně přehrát soupeře a vyhrát. Zajímavé byly hry číslo pět a šest. Kratochvílovi se soupeř v originální pozici dopustil chyby a partie se obrátila v náš prospěch, podobně se stalo Kroužkovi, a když na sedmé i osmé šachovnici Kuta a Langr remizovali, bylo vítězství nakonec jasné. 

V druhém kole hrajeme 4. listopadu doma s TJ Lázně Bělohrad.

V prvním kole regionálního přeboru se střetla naše družstva B a C. Jestli jsem dobře pochopil kapitána týmu C pana Voříška, tak se dobrovolně vzdal účasti v utkání, aby počty hráčů na obou stranách byly vyrovnané, béčku přišli jen čtyři hráči.

Utkání bylo vyrovnané i co se týče skóre. Na první šachovnici porazil Jaroslav Záruba Annu Voříškovou, druhá i třetí šachovnice patřila céčku - na druhé se blýskl Matěj Levitner vítězstvím nad Jiřím Kutou a na třetí porazila Lada Zelbová Tomáše Jindru. Čtvrtá partie nase patřila béčku, Kristýna Kratochvílová zvítězila nad Daliborem Golkou a tak utkání skončilo nerozhodně 2:2.

V druhém kole 11. listopadu hraje béčko v Dobrušce a céčko se utká na Lípě s déčkem.

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015