Regionální přebor družstev

12.12.2010 20:47

Utkání mezi Lípou E a našim B junior týmem přineslo nádhernou bitvu plnou zvratů. Jiniořu remízovali 2.5:2.5. Výsledky šachovnic:


 
1 šachovnice   Radovan Dvořák ELO 1562 : Vojta Wagner ELO 1640 výsledek   0:1, nádherná partie
Vojta chyboval v zahájení, soupeř spustil drtivý útok. Vojta to ale ustál a několika super tahy partii otočil, takže soupeř dal dámu a bylo vymalováno. Doporučuji probrat s Jirkou Bielavským na tréninku.

 
2 šachovnice   Charvát ELO 1650  :  Šimon Chváti ELO 1385  výsledek   0:1
Šimon hrál dobře, udělal ale jeden naprosto nesmyslný tah f3, neměl rošádu a soupeř mu ji znemožnil střelcem na c5. Pak se hra vyrovnala, soupeř ale začal hrozit matem věží na druhé řadě a králem. Naštěstí pro nás podcenil Šimonova volného pěšce a přecenil svůj matový útok. Měl tam stále remis opakováním pozice. Po proměně pěšce v dámu se musel vzdát.

 
3 šachovnice    Dunda ELO  1396   :  Filip Šolc ELO 1250   výsledek  1/2 : 1/2  remis
Filip hraje úžasně, je radost na něj koukat. Vybudoval si v koncovce převahu pěšce, ale pak přehlédl jeden obrat a musel vrátit pěšce, čímž se hra vyrovnala. Nestejní střelci byl remis faktor jako hrom.

 
4 šachovnice    Balcar ELO 1509  :   Vadim Kablukov ELO 1250 výsledek   1:0
Vadim hrál něco jako bleskovku. Na začátku hláška, že se hraje 2 hodiny. Vadim to vzal jako na partii a po několika nepřesnostech se dostal do matové sítě a jako první z týmu pak prohrál s domněnkou, že má málo času.

 
5 šachovnice Tomáš Dvořák ELO 1299  : Albert Dus ELO 1250    výsledek 1:0
Tato partie rozhodla o remíze, ale kdo neviděl neuvěří. Po chybném začátku dal Albert pěšce. Pak to otočil na zisk čisté figury navíc. .. a pak to začalo. Pod dojmem, že musí vyhrát, začal kupit chybu za chybou (stačilo ale jen vyměnit dámy) a byla to minimálně ta toužená remíza. Začal být nervozní, nesoustředěný a výsledkem byla prohra, kdy dostal mat pěšcem. Příště se mu určitě povede líp.

 
Výborný výkon, který podtrhuje již jen dění na Lípě, kde domácí A tým hrál se Dvorem Králové, ale veškerou pozornost ostatních hráčů strhli na sebe jen lítý boj naši juniorů s domácím týmem.

 
Jiří Kuta.
Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015