Krásný úspěch na naší Velké ceně - devět medailí!

17.12.2018 07:53

(jb) Jediný podnik, který v této sezóně pro KHŠS pořádáme, byl 3. turnaj seriálu Velkých cen. Chtěli jsme ještě krajský přebor družstev mladších žáků, ale přednost dostal Rychnov.

Velká cena nesla název podle místa konání, kterým bylo Gymnázium J. K. Tyla. V sobotu 15. prosince do něj přijelo 102 dětí, aby bojovaly o trofeje v pěti věkových kategoriích. Náš oddíl reprezentovalo 22 hráčů a hráček, někteří ještě neregistrovaní. Zvláště si ceníme účasti téměř všech našich předních hráčů, zejména Filipa Rokoše, ale i ostatních, kteří dokázali, že naše Velká cena byla opravdu naše.

Úspěch akce je vždy podmíněn dobrým pořadatelským týmem a ten se řediteli soutěže Jiřím Kratochvílovi povedlo sestavit na výbornou. Registrace (Kuta, Kratochvíl, Bielavská) šlapala jako hodinky, rozdělování šachovnic (Bielavský) také, rozhodčími byli od nejstarší kategorie Kuta, P. Schmutzer, Bielavský, Levitnerová (zvláštní ocenění, v premiéře obstála na jedničku!) a Kristýna Kratochvílová. O řízení turnaje na počítači se bezchybně starala paní Schmutzerová.

Přejděme k výsledkům. Do nejstarší kategorie HD16 se přihlásily naše čtrnáctky Rokoš a Voříšková, aby si lépe zahráli. To se jim povedlo, Filip Rokoš vyhrál absolutně, Anička byla druhá a tím pádem také první dívka! Počítáme tedy dvě zlata!

V kategorii HD14 jsme měli trojnásobné zastoupení, o dvě stříbrné medaile se zasloužili Honza Reschel a v dívkách Kateřina Kratochvílová.

Kategorie HD12 patřila s desítkami k nejpočetnějším. Jméno ŠK ORTEX hájilo 8 hráčů a hráček. V dramatické koncovce porazila Lada Zelbová do té doby stále vedoucího hráče Dušánka z Pandy a tím posunula na konečné první místo svého bratra Lukáše! Sama skončila druhá a byla nejlepší dívkou. V pořadí chlapců byl třetí Matěj Levitner. Bilance je tedy dvě zlata a jeden bronz!

Do stejně početné kategorie HD10 se přihlásilo 7 Ortexáků. Nejlepší byl Petr Morávek, ale zůstal na nepopulárním čtvrtém místě. I tak je to jeho životní výkon! Páté naše zlato získala Ellen Lukášková jako nejlepší dívka, ceníme si, že předstihla bronzovou medailistku z mistrovství Čech Aničku Reschelovou.

V nejmladších jsme měli dva zástupce, bronzovou medaili si vybojoval Josef Zelba.

Celková medailová žeň je pět zlatých a po dvou stříbrných a bronzových. Gratulujeme!

Výsledky našich hráčů (kliknutím na kategorii dostanete podrobné výsledky)

HD16 (19 účastníků): 1. Rokoš 6; 2. (1.D) Voříšková 5
HD14 (12): 2. Reschel 6; 11. (2.D) Kateřina Kratochvílová 2; 12. Suchánek 1
HD12 (28): 1. Lukáš Zelba 6; 2. (1.D) Zelbová 5,5; 4. (3.H) Levitner 5; 8. Jakub Schmutzer 4, 16. Jan Voříšek, 19. Barták a 23. Šupíková, všichni 3; 24. Klimešová 2
HD10 (28): 4. Morávek 5; 7. (1.D) Lukášková 4,5; 17. Košťálová a 19. Klimeš, oba 3; 24. Veselý a 25. Ponce, oba 2; 27. Suchánková 1
HD8 (15): 3. Josef Zelba 5; 15. Košťál 0,5

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015