Lukáš Zelba veze z MČ H10 bronzovou medaili, Josef Zelba je šestý v kategorii H8!

18.11.2018 21:57

(jb) Lukáš vyhrál první tři kola a ve čtvrtém kole černými hodně zariskoval. V ranné části partie obětoval figuru. Kompenzace stačila na opakování tahů, to však Lukáš nevyužil a snažil se hrát dále na výhru. Ta tam ale nebyla. Soupeř ho donutil k rozsáhlým výměnám a nakonec mu zůstala figura navíc. V kritické pozici Lukáš nabídl remis, kterou soupeř v obavě z Lukáše přijal. Bylo to štěstí, neboť Lukášova pozice byla prohraná. Po čtyřech kolech Lukáš vede skupinu hráčů, majících 3,5 bodu, a dělících se o 2. místo.

V pátém kole Lukáš vyhrál a dostal se na +4. Tato úrověň téměř jistě zaručuje postup na MR, což bylo hlavní Lukášovým cílem. Lukáš se tedy držel zásady neriskovat,  následující čtyři kola remizoval a +4 udržel. Hrál se samými silnými soupeři - s prvním, druhým, čtvrtým a šestým nasazeným, celkově hrál se šesti hráči první desítky. Do cíle dospěl na třetím místě se 6,5 bodem, měl vynikající pomocné hodnocení a díky jemu získal bronzovou medaili. Gratulujeme!
Lukášova medaile je druhou V MČ H10, kterou získal hráč Ortexu. První byla zlatá od Vojty Wagnera v roce 2009.

Velmi nás potěšil mladší Lukášův bratr Josef. Nechal se přesvědčit, aby jel na mistrovství Čech osmiletých a udělal moc dobře, i když to byl teprve jeho čtvrtý turnaj, který je v mých záznamech. Přebor se hrál při turnaji desítek, ale jen v sobotu a neděli jako rapid. Hrálo 40 dětí a mezi nimi si Jozífek vedl opravdu znamenitě. Prohrál jen tři partie, šest jich vyhrál a skončil na 6. místě! Velká gratulace!

Výsledky na Chess-results

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015