MČR škol sezóny 2013-2014 s bohatým zastoupením našich hráčů odehráno

20.04.2014 11:10

(rš) Dva naši zástupci, účastnící se se svými družstvy posledního z republikového přeboru škol, tentokrát středních, dosáhli ve dnech 15.-16.4.2014 ve Vlachovicích u Nového Města na Moravě pěkných výsledků.

7. místo Gymnázium Nový Bydžov (nasazeno jako 11./29) se zápasovou bilancí 5 1 3, Matouš Pražák na druhé šachovnici Pražák získal 4,5bodu/9

12. místo SPŠE Pardubice (13.) s vyrovnanými zápasy 4 1 4, Tomáš Ptáček na první šachovnici přispěl 4/9

 

 

MČR škol 2. stupeň: Gymnázium Boženy Němcové s hráči Ortexu bronzové.

12.4.2014

(rš) Na nižší stupeň škol navázali ve dnech 9.4.-10.4.2014 taktéž dvoudenním turnajem (5+4kola) žáci 6.-9. tříd a příslušných ročníků gymnázií. 

Hráči Gymnázia Boženy Němcové potvrdili své vysoké nasazení a v konečném zúčtování si ještě o jednu příčku polepšili, čímž vybojovali bronzové medaile ! Gratulujeme i našim zástupcům Vojtovi Wagnerovi a Vadimu Kablukovovi.

Naopak u hráčů ZŠ Gočárova 6.-9. třída lze parafrázovat... konec špatný, všechno špatné. V posledním kole s hratelným soupeřem získali za dvě remízy pouze bod a propadli se tabulkou na konečnou 23. pozici, což je po solidním výkonu první den zklamání.

Gymnázium Boženy Němcové odehrálo turnaj se zápasovou bilancí 6 0 3 a celkovým ziskem 24,5 partiových bodů, k čemuž na druhé šachovnici přispěl Vojta Wagner ziskem 7 bodů z 9 partií (13. ze 127 účastníků) a Vadim Kablukov dodal 2/6 na třetí šachovnici, kde se střídal s dalšími spoluhráči.

U ZŠ Gočárova s vyrovnanými zápasy 4 1 4 průměrně obstáli vzhledem k turnajovému výkonu na první šachovnici Filip Šolc s 5/9, na třetí František Marek 4/9 a na čtvrté Filip Solař taktéž s 4/9 (všechny uhrál první den, pak se bodový příděl bohužel zasekl...). Naopak turnaj se nevydařil, i díky jeho nedisciplinovanosti, Michalovi Blažkovi 3,5/9 a jeho promarněné body v konečném hodnocení notně chybí... Poděkování patří prostřednictvím p. Ptáčkové škole za žádost o divokou kartu a organizaci výpravy a trenéru Bielavskému za doprovod družstva na akci. 

Konečné výsledky a statistiky 

 

Na MČR škol skončila ZŠ Gočárova 1.-5. třída na 15.pozici

8.4.2014

(rš) Výborně rozehráli gočárovští hráči i druhý den a po sedmém kole se posunuli do kýžené desítky na 9. místo. Pak však obdrželi silného soupeře, který v konečném účtování obsadil stříbrnou příčku, a který byl reprezentován zástupci Beskydské šachové školy... a tvrdě narazili. Teprve druhá (a poslední) porážka v turnaji, ovšem zase s nulou, je srazila v pořadí hluboko dolů, což se podařilo v posledním kole remízou již jen kosmeticky vylepšit = nakonec 15. místo přesně v polovině startovního pole s 18 partiovými body, zápasová bilance týmu je však kladná 4 3 2. 

Individuálně se skvěle předvedl Lukáš Ranný na třetí šachovnici se ziskem 7 bodů z 9 partií (14. ze 138 účastníků), kterému sekundovala Andrea Šolcová na druhé desce se ziskem 5/9.

Na 50% zisk dosáhl Vašek Ulrich 3/6, který první den porazil každého, kdo mu přišel do cesty, bohužel již druhý den žádný bodík nepřidal.

Filip Rokoš se na první šachovnici statečně pral s mnoha silnějšími soupeři (jejich průměrné ELO 1455), což stačilo na příspěvek týmu 2/9.

Na čtvrté šachovnici alternoval s Václavem benjamínek v družstvu Dalibor Golka a hned v první partii vyhrál, další dvě se již bodově nepovedly, takže má 1/3.

Všichni mládežníci získali další neocenitelné zkušenosti z velkého turnaje, zvláště ti, kteří jej absolvovali poprvé. Poděkování patří kapitánce p. Ptáčkové za organizaci výpravy a p. Rokošové, která cestovala také, aby se mohl po nemoci hrající Filip rovněž zúčastnit.

Konečné výsledky a statistiky 

------------------------------

(rš) Velmi solidně se podařilo rozehrát MČR škol našim mladým hráčům, když v pěti odehraných kolech dosáhlo družstvo 3 výhry a po jedné remíze a porážce. Podstatné jsou v této soutěži však partiové body, kde je úspěšnost trochu nižší, dosud nasbírali 11 z 20 možných, což je řadí zatím na 12. místo. Dnes bude turnaj dokončen závěrečnými 4 koly a naděje na proniknutí do první desítky není malá.

 

Naši hráči jedou na Mistrovství ČR školních týmů

7.4.2014, aktualizováno 12.4.2014

(rš) Velmi významné zastoupení hráčů Ortexu budeme mít na republikovém přeboru škol čtyřčlenných družstev, který se koná ve Vyškově, a to pro 1.-5. třídy v termínu 7.-8. dubna a pro 6.-9. třídu a příslušné ročníky gymnázií v termínu 9.-10. dubna. 

Turnaj v kategorii středních škol pak budou 15.-16.4.2014 hostit Vlachovice u Nového Města na Moravě.

Nižší stupeň ZŠ Gočárova HK budou kompletně reprezentovat naši hráči pod vedením kapitánky p. Ptáčkové: Rokoš, Šolcová, Ranný, Ulrich a Golka. Družstvo je nasazeno po aktualizaci na 16. místě z 30 přihlášených, uvidíme, zda se povede, obdobně jako v posledních letech, boj o přední umístění (v nedávné minulosti dokázalo družstvo vybojovat bronzové medaile a poté obsadit 4. a 5. místo).

 Žáci druhého stupně ZŠ Gočárova HK rovněž tvoří pouze hráči Ortexu, a to ve složení: Šolc, Blažek, Marek a Solař. Pod vedením kapitána Bielavského se tentokrát zúčastní mistrovství díky přidělené divoké kartě, když postup z KP škole o jedno místo unikl. I přes nasazení přesně v polovině startovního pole (15/30) se jistě tým rovněž pokusí o průlom mezi přední účastníky soutěže.

Naopak ambice na nejvyšší příčky bude mít 4. nasazené Gymnázium Boženy Němcové HK, v jehož řadách nastoupí i naši hráči Wagner a Kablukov.

V rámci středních škol bude mít klub dvojnásobné hráčské zastoupení. V rámci týmu Gymnázia Nový Bydžov (nasazeno jako 11./29) obsadí druhou šachovnici Pražák, v družstvu SPŠE Pardubice (13.) bude jedničkou Ptáček.

 Držíme palce!!!

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015