Obhajoba titulu v KPDMŽ se nám nepodařila

16.02.2013 20:47

Krajský přebor družstev mladších žáků byl pro nás letos zakletý. Po loňské spanilé jízdě, kdy jsme soutěž zcela opanovali, se letos hrálo podle jiných not. Z našeho týmu odešel kvůli věku Vojta Wagner a jeho absence na první šachovnici byla znát. Filip Šolc neměl svůj den, v partiích s hlavními konkurenty se mu nedařilo nalézat aktivní plány. Na druhé šachovnici si uhrál své Michal Blažek. Na třetí jsme získali posilu, nadaného Tomáše Suchardu z Bělohradu. Ukázal se velmi dobře, v soutěži ztratil jen půl bodu. Čtvrtou šachovnici hájila Kristýna Kratochvílová, platí pro ni totéž co pro Filipa. Soutěž ovlivnilo to, že musela odejet při dohrávce zápasu s Lípou, což bylo předem na daný čas domluveno. Jako kapitán jsem s tím souhlasil, bylo pravděpodobné, že soutěž bude v tu dobu už skončena, případně už bude rozhodnuto, to se však nestalo a navíc Kristýna vynechala další kolo, takže jsme její partii kontumačně prohráli. Stejně jsme nemohli postupovat jinak, museli bychom stáhnout Andreu a držet jí na turnaji jen pro případné partie po Kristýnině odchodu. Tím by se též narušilo béčko. Pátá šachovnice s Tomášem Rakem dopadla lépe, než jsme čekali, Tomáš splnil 4. VT a k tomu mu gratulujeme!

Béčko mělo taky své problémy. Bez omluvy nepřišel Matyáš Horníček, naštěstí jsme díky Suchardovi mohli přesunout  do družstva Pavla Šmída na druhou šachovnici.  Hájil ji velmi dobře, ba dokonce mohl podpořit áčko k postupu, kdyby v posledním kole realizoval velkou výhodu v zápase s Lípou. Mohl si tím také splnit sen o 3. VT, bohužel závěr nezvládl a partii nakonec prohrál. Na první šachovnici bojoval František Marek. Ač jeho výsledek nevypadá nejlépe, musím ho pochválit za dobrou hru s nejlepšími hráči turnaje, statečně jim vzdoroval! Andrejce se moc nedařilo, Lukáš Ranný na tom byl lépe. Na poslední šachovnici za nás hrál Matouš Reschel z Třebechovic, neboť při absenci bratří Kyriánů jsme neměli žádného nejmladšího žáka. Ve věku 4 let a 361 dne zmatoval soupeře ze Sokola!!! Béčko skončilo na čtvrtém místě a to je pěkné. Pro úplnost ještě dodávám, že za Třebechovice bez bodového zisku hrála naše Petra Raková.

Po remíze v zápase s Lípou vznikla neobvyklá situace, kdy před posledním kolem nastala bodová shoda a shoda ve skóre mezi námi a Lípou. Nakonec jsme souboj na dálku o skóre prohráli, v zápase se Sokolem jsme ztratili bod za kontumovanou partii Kristýny a Filip nezvládl Aničku Vítovou. Lípa měla potíže s Pavlem, jak psáno výše. Vše se však obrátilo v náš neprospěch a proto budeme po třech účastích letos na mistrovství republiky chybět. Teď se můžeme těšit jen na Zaječice, přebor republiky družstev starších žáků, bude se hrát 1. a 2. června. Mistrovský turnaj na Seči plánujeme pro dvě družstva (ročníky 1998 a ml.) a dvojice nejmladších žáků s pobytem v chatovém táboře Povodí Labe, kde se nám loni tak líbilo!

Výsledky soutěže

Rozřaďovací skupina A: 1. Ortex A 6 (10), 2. Ortex B 3 (4); 3. Třebechovice 0. Postoupila první dvě družstva.

Finálové pořadí: 1. Panda Rychnov n/K 15; 2. Lípa 10 (18,5); 3. Ortex A 10 (16,5); 4. Ortex B 6 atd., celkem hrálo 9 družstev.

Výsledky áčka (tučně výsledky započítávané do finále): Třebechovice 5:0; Ortex B 5:0; Panda Rychnov 1:4 (vyhrál Sucharda); Jaroměř 5:0; Lípa 2,5:2,5 (vyhrál Blažek, remízy Šolc, Sucharda a Kratochvílová); Sokol Hradec 3:2 (výhry Blažek, Sucharda a Rak).

Výsledky béčka: Třebechovice 4:1 (výhry Marek, Šmíd, Šolcová a Ranný); Ortex A 0:5; Jaroměř 3:2 (výhry Marek, Šmíd a Ranný); Sokol HK 3:2 (výhry Šmíd, Ranný a Reschel); Panda 0:5; Lípa 0:5.

Individuálně áčko: Šolc 3,5/6; Blažek 5; Sucharda 5,5; Kratochvílová 3,5/5; Rak 4

Béčko: Marek 2/6; Šmíd 3; Šolcová 1; Ranný 3; Matouš Reschel 1.

 

14.2.2013 Obhájíme titul krajských přeborníků v družstvech mladších žáků?

(jb) Už tuto sobotu budeme znát odpověď na otázku z titulku. V královéhradeckém DDM se utká deset družstev, mezi nimiž budou dvě naše. Hrát budou všichni naši hráči ročníků 2001 a mladších kromě bratří Kyriánů. Tím pádem nám chybí jeden nejmladší žák (2004 a ml.), ale vypomohou nám Třebechovice. My jim zase vypomůžeme v dívkách, takže to bude oboustranně užitečná spolupráce.

Soupeři budou hlavně z Lípy (A a B), Rychnova (A a B), Jičína a Sokola HK, dále se účastní Třebechovice a Jaroměř. Na mistrovství republiky postoupí první dvě družstva a už teď můžeme říci, že dostat se mezi ně bude tvrdá práce.

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015