Ortex vede 1. ligu mladšího dorostu!

07.10.2012 20:35

Po úvodních čtyřech kolech 1. ligy mladšího dorostu je náš tým na prvním místě tabulky o skóre před Lípou a Kobylisy.

Sobotní cesta do Maxova u Nového Boru proběhla hladce, vlaková četa Skybová, Nosek, Wagner a Bielavský se dostavila včas, autaři Ptáčková, Ptáček, Pražák, Šolc a Sucharda už byli ubytováni v docela slušné chatě. V prvním kole hrajeme proti pořadatelům, nastupujícím ve značně kombinované sestavě. Rychle vyhrává Filip, pak Vojta a Katka, za nimi Matouš a Honza. Zbývala jediná partie, kde proti Tomášovi hrál velmi dobrý Liška. Pozice byla ostrá jako břitva a zajímavé výpady zaujaly mnoho diváků. Tomáš dobyl pěšce a dokázal zneutralizovat aktivitu soupeře, který nakonec neustál koncovku. Výhra 6:0 je ciferně stejná jak naše první ligové utkání před dvěma lety, kdy jsme v Novém Boru prohráli s Novým Bydžovem. Od té doby jsme ušli zajímavou cestu!

Odpoledne ve druhém kole máme za soupeře Polabiny D. Rychle vyhrávají Matouš, Honza, Vojta, Tomáš a David. Po 75 minutách je stav 5:0, zbývá jen Káťa. Nakonec uplatní svou zkušenost a tak vyhráváme opět 6:0. Sobota tedy vyšla stoprocentně, ale soupeři rozhodně nebyli z nejsilnějších. Více ukáže neděle, kde jsme se připravovali hlavně na zápas s Polabinami C, což je podle soupisek druhé nejsilnější družstvo. V sobotu však Polabiny nastupovaly pouze ve čtyřech hráčích.

Třetí kolo, nedělní dopolední, hrajeme s Polabinami C. Opravdu nastupují ve čtyřech, Filip a Kateřina získávají body bez boje a vedeme 2:0. Klid dodal rychle zvítězivší Vojta, k němuž se později přidali Matouš a Honza. Vedeme 5:0 a zůstává Tomášova partie. Jeho soupeř si vede pěkně, Tomáš řeší obtížné problémy a dostává se do časové tísně, v níž prohrává. Výsledek 5:1 je nádherný a taky trochu zrádný. Zatím se vše dařilo a nenarazili jsme na odpor.

Sraz končíme odpoledním utkáním čtvrtého kola s Libercem B. Sice máme teoretickou převahu na všech šachovnicích, ale v praxi to moc vidět nebylo. Liberečáci v základní sestavě se do nás pustili docela dost a po první hodině hry nebylo nic jasné. Naštěstí náš tým začal lépe pracovat. Jako první ukončil svou partii Honza, povedla se mu pěkná kombinace s obětí figury. Hodně a zaslouženě se raduje z nejlepší partie života, jak říká! Na první šachovnici hraje Tomáš dost riskantně, dostává nabídku remízy, doporučuji ji přijmout, ale bojovník Tom hraje dál. Katka uzmula soupeři centrálního pěšce, Vojta stojí pozičně výborně, takže zápas nevypadá špatně, Vojta však nepokračuje přesně, ztrácí výhodu a tak souhlasíme s remízou. Káťa se dostala do pěšcovky K + 3P : K, soupeř konečně uznal svou porážku a my vedeme 2,5:0,5. V zajímavé partii na 3. šachovnici se Matouš pokouší dobýt výhodu, avšak jeho soupeř získává šance obtěžováním Matoušova krále. V nejasné pozici Matouš nabízí remízu a ta je přijata, vedeme 3:1 a potřebujeme půl bodu od Toma nebo Davida. O vítězství v napínavém zápase nakonec rozhodl Tomáš. Jeho nátlaková hra se nakonec vyplácí, soupeřka se vzdává a my zápas vyhrajeme, o konečném výsledku rozhodne Davidova partie! Za stavu 4:1 se vlakistům nabízí možnost dostat se do HK o dvě hodiny dříve proti plánu, to využíváme. David nakonec partii remizoval a konečný výsledek zápasu byl 4,5:1,5.

Sumarizace - podrobnosti na odkazu

Nový Bor - Ortex 0:6 (bodovali Ptáček, Wagner, Pražák, Nosek, Šolc a Skybová)

Ortex - Polabiny D 6:0 (bodovali Ptáček, Wagner, Pražák, Nosek, Sucharda a Skybová)

Polabiny C - Ortex 1:5 (Ptáček 0, Wagner, Pražák, Nosek všichni 1, Šolc a Skybová vyhráli kontumačně)

Ortex - Liberec B 4,5:1,5 (Ptáček 1, Wagner a Pražák 0,5, Nosek 1, Sucharda 0,5 a Skybová 1)

Další dvě kola sehrajeme 8. prosince na naší půdě, přivítáme Poličku B a v krajském derby Lípu. Se stejnými týmy se střetne Liberec B.

 

 

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015