Regionální přebor JIH, 1.kolo: Ortex B - Ortex C 3:2

20.10.2013 14:25

(rš) Jak předpověděl předseda klubu p. Bielavský, tak se i stalo a "ortexovražedné" derby skončilo pouze nejtěsnějším vítězstvím béčka.

Rozhodly zejména poslední dvě šachovnice v céčku, kde se děvčatům nepovedlo u Kristýny zahájení a u Andrey naopak konec, když špatně vyhodnotila situaci na šachovnici a přijala remízu nabízenou "pokusně" soupeřem a navíc "po zapomenutí" bez konzultace s kapitánem, který by ji nechal hrát samozřejmě dále v postavení, které měla vyhrát. Naproti tomu se bodově vytáhla Katka, i přes původně horší pozici nakonec po chybě soupeře vyhrála a upravila výsledek v poslední dohrávané partii na minimálníí rozdíl.

Nekvinda - Kratochvíl 1:0

Langr - Šolc F. 0,5:0,5

Kuta - Skybová 0:1

Blažek - Kratochvílová 1:0

Patrný - Šolcová 0,5:0,5

  

Béčko - zleva od první šachovnice.                                   Céčko - zprava od první šachovnice

4. a 5. šachovnice

-------------------------------------------------

18.10.2013

(jb) V neděli se v naší hrací místnosti odehraje třetí regionální derby mezi našimi tými B a C. Ve dvou předcházejících béčko vyhrálo 3,5:1,5 a 4:1, i tentokrát je pochopitelně favoritem, avšak zápas nemusí být jednoznačný. Kapitán béčka Kuta hlásí potíže se sestavou, hodně hráčů se mu omluvilo. Kapitán céčka Kratochvíl má spíše opačné starosti, navíc se zdá, že céčko docela sílí.
V každém případě náš klub získá dva nebo tři body, víc to půjde až v dalších kolech! Těch bude dohromady devět, přičemž každý účastník bude mít jednou volno. Soutěž skončí 16. března.
 

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015