První prosincový víkend se vydařil hlavně A-týmu v KS

04.12.2018 12:05

(jb) V sobotu 1. prosince zajíždělo naše mládežnické céčko do Třebechovic ke druhému srazu KP žákovských družstev, na programu bylo 4. a 5. kolo. Prvním naším soupeřem bylo áčko Pandy Rychnov, které zatím soutěží prochází suverénně. To se potvrdilo i v našem zápase, který jsme prohráli 0:6. Naši nejlepší Schmutzer a Lukáš Zelba sice bojovali, ale bodový zisk nebyl žádný. A tak paradoxně bych nejlepším naším hráčem v tomto utkání vyhlásil Honzu Voříška, který na 5. šachovnici hrál výborně a proti mnohem zkušenějšímu soupeři se dostal až do remízové věžovky. Pak sice čerstvý nositel 4. VT udělal chybu, ale na mé pochvale to nic nemění.
V druhém zápase jsme hráli s domácími Třebechovicemi. Tam jsme byli mírnými favority a dokázali jsme to na šachovnicích. Výhra 4:2 je dobrá. Náš leader Kuba Schmutzer zažil zajímavou příhodu. Dal šach koněm dalšímu našemu hráči Honzovi Reschelovi, hostujícímu za svůj mateřský klub, s cílem vyměnit ho za střelce.  Teprve po tahu se ukázalo, že dal mat! Vyhráli také Lukáš Zelba, dobrou formu potvrdil Honza Voříšek a čtvrtý bod vydobyl Petr Morávek v krkolomné partii  proti nejmenšímu Reschelovi. V ní se stalo, že Petr dal jezdcovou vidličku na dámu a věž. Malý Reschel si nevšiml, že jezdec je chráněn, a sebral do králem. To je samozřejmě nemožný tah, který má velké důsledky. Protože král měl jiný možný tah, musel ho udělat a tím pádem přišel o dámu. Péťa pak vesele útočil a aniž by byl nějak nucen, dámou sebral krytého jezdce. Tím pádem se síly vyrovnaly, ale náš hráč měl větší vůli po vítězství, znovu získal materiál a nakonec partii završil matem dvěma věžemi.
Litoval jsem partie Ellenky Lukáškové. Ellenka získala velkou převahu proti stříbrné medailistce mistrovství Čech D10 Aničce Reschelové. Od jistého momentu začala ztrácela půdu pod nohama a vyhranější Anička jí dokázala zmatovat. Škoda, talentované Ellence moc chybí herní praxe - MČ v Mostě bylo pro ni moc důležité, ale jet nemohla.

Suma výsledků našich hráčů podle šachovnic ze dvou partií

Schmutzer 1, Zelba 1, Novák 0, Lukášková 0, Voříšek 1, Jež 0/1, Morávek 1/1

Stav soutěže není zatím znám, ba nevyšel ani zpravodaj z říjnového srazu, o databázi partií, které domácí družstva musí povinně posílat, vůbec nemluvě. To se mi zdá  unfair, Lipky partie mají k dispozici.

---------------------------------------

V neděli se naše áčko utkalo s Trutnovem. Na domácí půdě zvítězilo jasně 5,5:2,5, celé body udělali Filip Rokoš na první šachovnici v rychlé partii proti Friedrichovi (+2000), Bielavský na třetí a Kratochvíl na sedmé, ostatní partie skončily remízou (Sucharda, Záruba, Voříšková proti hráči 1800, Nekvinda a Kroužek). Jak je vidět, áčko nastoupilo v základní sestavě! 
Po čtyřech kolech jsme na čtvrtém místě, o nějž se dělíme s třetím Vrchlabím B. A to bude náš příští soupeř, k němuž zajíždíme 16. prosince. Základní sestava by se hodila, chlapci z Vrchlabí doma drtí soupeře nejméně 6:2.

 

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015