Regionální přebor pro naše týmy už skončil, béčko je prozatím šesté a céčko osmé

26.02.2018 09:46

(jb) V neděli 18. února se sice hrálo předposlední kolo regionálního přeboru, nicméně naše družstva jeho absolvováním už mají hotovo, poslední kolo mezi sebou už dávno předehrály. V tabulce naši figurují zatím na 6., resp. 8. místě, to se nejspíš trochu změní - ale k lepšímu ne.

Béčko se v posledním zápase sezóny pochlapilo a porazilo jasně Lípu E 3,5:1,5, i když na elo to bylo 1:4. Vyhráli Hedánek a Voříšek st., remizovali Kuta, Langr a Voříšková. Výborně!

Céčko (Schmutzer ml., Zelba, Schmutzer st., Zelbová, Voříšek ml.) jelo do Hořic na utkání s jejich céčkem, neměli jsme proti přednímu týmu tabulky šanci a prohráli 0:5.


Celková bilance
Za béčko i céčko nastoupilo po třinácti hráčích, což je na pětičlenné družstvo hodně, a ukazuje to, že kapitáni týmů neměli se zajištěním účasti lehkou práci.

Béčko asi mělo mít větší ambice, rozhodně do první poloviny pořadí. Céčko nutno pochválit, z tradičního otloukánka se letos stalo mnohem nebezpečnější a nasbíralo více bodů, než dříve. Jeho parádním kouskem je remíza s jasným vítězem soutěže Sokolem B. Jako jediní ho připravili o body, jinak vše vyhrál.

Přínosem pro oddíl je účast mládeže, už se ukazují dobré výsledky, nutno vyzvednout Levitnera, Voříškovou, Vestfála, Zelbu, Zelbovou, další se přidají v příští sezóně. Samozřejmě hodně záleží na šachovnici, takový Kuba Schmutzer hrál na první či druhé a to je hodně znát!

Z hráčů béčka nejvíce nastupovala Anička Voříšková 7x, Jiří Kuta a Jiří Langr 6x, Voříšek st. 5x. Z hráčů s více partiemi uhráli 50% a více Voříšek st. 4/5, Langr dal nejvíce bodů 4,5/6, Kuta 4/6, Voříšková 3,5/7, Vestfál 1,5/3. Dále Hedánek 1/1, Kroužek 1/2, Jindra 1/5, Jelen a Valášek 1/3, Kratochvíl 0/1, Novák a Kateřina Kratochvílová 0/2.

Z hráčů céčka má 7 účastí Schmutzer ml., 6x hrál Golka ml., 5x Levitner a Schmutzer st. Nejvíce bodů do týmové pokladničky přisypali Levitner 4/5 a Zelbová 3/4, 2/4 je konečný výsledek pro Zelbu a Levitnerovou.  Dále bodovali Bielavský 1/1, Beran 1/2, Golka ml. 1/6, Schmuter ml. 1/7, Schmutzer st. 0,5/5, ostatním hráčů se body vyhnuly - Golka st. 4 partie, Dubecký 2, Voříšek ml. a Lukášková po jedné partii.

Podrobné výsledky celé soutěže naleznete pod odkazem v levém menu úvodní stránky.

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015