Rekapitulace 6. VC

02.05.2011 20:57

VC 30. 4. 
Byl to pěkný turnaj, měli jsme tam s neregistrovanými celkem 16 hráčů a hráček. Z prvenství se radovala jedině Kristýna Kratochvílová, přesto však můžeme být velice spokojeni. Dva hráče bych chtěl obzvlášť vyzvednout - kategorii 1998 si vyzkoušel už jistý celkový vítěz v 2001 Filip Šolc. Před startem byl nervozní, ale pak hrál jako z partesu a před posledním kolem byl v první skupině. V partii s obávaným Kabelkou měl dokonce na vítězství, pak se mu soupeř vysmekl a nakonec v remízové pozici udělal Filip chybu, která ho v konečném účtování stála první místo. Ale nevadí, 3. je úžasné.
Druhým je Pavlík Šmíd. Hrál turnaj snů, porazil celkového vítěze Fojta a další přední hráče, před posledním kolem vedl. Podobně jako Filip ale partii nezvládl, vytrvale se držel ideje dát mat a nevšímal si nabízených figur. Za to soupeř si všímal a nakonec vyhrál, Pavlík skončil na druhé pomocné hodnocení jako druhý! Slibný výkon před MČR, které bude hrát od 7. do 8. května v Malenovicích společně s Andrejkou Šolcovou, oběma přejme co nejlepší výkon!

Za úspěch nutno počítat 6. místo Vojty Wagnera v kat. 1995, velmi silná konkurence. Michal Blažek v 2001 hrál výborně až na výpadek v druhé polovině turnaje, skončil na 5. místě. Vadim Kablukov, Albert Dus, Kateřina Skybová, Kristýna Kratochvílová, Andrejka Šolcová, Filip Ewers, Jirka Kutík odvedli solidní výkon v rámci svých možností, malinko víc jsem čekal od Michal Nekvindy a Františka Marka, ale vždy vše nevyjde.

V turnaji hrály také možné budoucí naděje našeho oddílu. V 2003 hrál Max Novák, i když stihl jen 2 partie, přesto uhrál půl bodu. V 2001, v relativně zkušené konkurenci, se výborně uvedli Tomáš Burian (získal 3 body) a moc hezky bojoval Matyáš Horníček (2 body). Těším se, že budou dál pokračovat a že se účastní žákovských turnajů, které budou 22. 5. v Jaroměři a 4. 6. v Hořicích (což je upozornění pro všechny).

Nakonec bylo celkové hodnocení seriálu. Z 8 kategorií si naši odvezli 3 prvenství, jedno druhé a dvě třetí místa!!!
Vítězi se stali Vojtěch Wagner v kat. 2000, Filip Šolc v kat. 2001 a Andrea Šolcová v dívkách 2003, těsně druhá byla Kristýna Kratochvílová v dívkách 2001 a třetí byl Michal Blažek v 2001 a Pavel Šmíd v 2003. Gratulujeme!

Zdraví Jiří Bielavský 

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015