Rekapitulace Mistrovství Čech 2010, HŠL -výsledky.

31.10.2010 22:00

 

Včera skončilo v Harrachově Mistrovství Čech kategorií HD12-16, spolu s mistrovstvím mladších kategorií na Seči nejvýznamnější turnaj jednotlivců podzimní části sezony.
Naše barvy hájili H12 Vojtěch Wagner, Šimon Chvátil a Filip Šolc, D14 Kateřina Skybová.

Asi víte, jak turnaje dopadly, přesto bych chtěl zopakovat výsledky a pogratulovat Vojtovi k druhému místu v H12! Je to jeho veliký úspěch, perně vydřený, Vojta věděl, co chce, šel za tím a měl sílu zvláště v posledních kolech tlačit soupeře. Opravdu veliký výkon! Získal 7 bodů/9 a byl ve skupině 4 vedoucích hráčů.
Navíc hrál v této kategorii jako mladší ročník, takže v ní může za rok startovat opět, už teď má právo přímého postupu. Ovšem já mu to nepřeji :-), přeji mu, aby v březnu uspěl na MČR natolik, že bude mít právo postupu přímo na republiku, a pak by si mohl dát MČ jako H14 (když uspěje v KP).
Druhé naše želízko v ohni Šimon Chvátil se rozpálilo poněkud méně, než jsme čekali. Možná byly ambice příliš velké. Šimonovi se nevyvedlo několik partií, přesto se vzchopil a nakonec se dostal do plusu výkonem 5 bodů.
Malý Filip Šolc si svůj první "velký" turnaj rozhodně užil jak na šachovnici, tak mimo ni (to ostatně všichni). Viděl, že co stačí na Velké Ceně, v takovém turnaji je málo. Nakonec získal 3 body, řekl bych, že přiměřeně předpokladům. Pochválit ho musím za výkon v populární soutěži pana Gonsiora "Hádání tahů", které jsem se také účastnil a Filip získal stejně bodů, jako já. Je tedy v této disciplině přeborníkem Ortexu před Vojtou a ostatními.
Katce se reparát po loňském onemocnění na turnaji moc nepodařil, i když její přístup k partiím a příprava na ně zaslouží pochvalu. Chyběl "tah na branku", který by jí jistě přinesl více bodíků než dva.

Ještě bych chtěl speciálně poděkovat paní Chvátilové za dopravu a služby doprovodu! Byli jsme dobrý tým.

Na MČR kat. H10-16 se tedy z chlapců našeho oddílu probojoval pouze Vojta do H12. V dívkách je postup volný, přihlásit se může jak Katka do D14, tak Kristýnka Kratochvílová do D10. Uvidíme.
Ale to by neměli být jediní naši na mistrovství v Koutech. Stejně jako v Harrachově, tak v Koutech budou Openy, bohužel má chyba, že jsem pro ně víc neagitoval. Do Koutů bych to chtěl napravit a upozornit na tyto pěkné turnaje, hrané stejným tempem jako mistrovství a započítávané na ELO. Účast bývá velká, v Harrachově měl národní open zdaleka nejvíc účastníků, velká skupina mládeže byla například z Nového Bydžova a Trutnova. Je to dobré pro všechny, od začátečníků po pokročilé!

Dne 27. 10. se hrála Hradecká šachová liga, níž jsou výsledky, podrobné budou na krajské stránce, až dojdou od organizátora.
Příjmení               Celkem   Místo
Kablukov Vadim         6,0        1
Dus Albert                4,0        3
Marek František         4,5        3
Syruček Petr             3,5       4
Blažek Michal             4,0       4
Šmíd Pavel                4,0       5
Kratochvílová Kristýna 3,5       7
Solař Filip                  2,5       10

Každopádně užitečný turnaj, gratulujeme Vadimovi k vítězství.

Zdraví Jiří Bielavský
 

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015