Sedmička áčka v Rychnově!

02.03.2014 19:05

(jb) V neděli 2. března  zajíždělo naše áčko k 9. kolu krajské soutěže do Rychnova nad Kněžnou k zápasu s místním Spartakem. Sestava se rodila poměrně obtížně, omluvil se Vojta Wagner kvůli prázdninám a náhradník Bohouš Kroužek neměl jistotu, že se bude moci účastnit. Pak se napůl omluvil Michal Nekvinda. Naštěstí se nakonec vše vyřešilo nejlépe, jak mohlo, Bohouš jel a Michal hrál.

Družstvo domácích tvoří zkušení borci a tak nás potěšilo, když po rychlé remíze v partii Krejcar - Čermák zaznamenali rychlé vítěství kapitán Bielavský a naše kladivo na soupeře Jirka Langr (7/8!). Záhy byl stav 3:1 po remíze na poslední šachovnici, Kroužek si nějak nevěřil v docela dobré věžovce.
Pak se chvíli hrálo, v této době se nám povedl psychologický tah v partii Filipa Šolce. Protože se v pozici necítil dobře, dostal radu nabídnout remízu s tím, že bude odmítnuta. A tak se i stalo a trik zabral - soupeř se rozhodl partii rychle vyhrát a hned udělal chybu! Filip pak dovedl partii do vítězství stejně jako Honza Nosek, ten ve svém obvyklém vteřinovém stylu. Já se na jeho partie raději nedívám, ale docela mu věřím.

Za rozhodnutého stavu 5:1 zbývaly dvě partie. Michal Nekvinda byl na soupeře dobře připraven, postupně se dostal do velké výhody a vyhrál stejně jako na první šachovnici Tomáš Ptáček. Tomáš hraje prostě skvěle, chtěl bych připomenout jeho první vítězství v 1. lize za Slavii minulý týden. Jeho soupeř se snažil dostat se výměnami do remízy, ale nebylo mu to nic platné. Tomášova výhra stanovila výsledek zápasu na 7:1 pro nás.

Dvě kola před koncem držíme první místo s pravděpodobně (výsledky kola nejsou v této chvíli známy) dvoubodovým náskokem před Sokolem. V příštím už předposledním utkání za tři týdny hostíme béčko Třebechovic.

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015