Sešli jsme se s generálním ředitelem firmy Ortex

10.09.2012 15:39

V prvním týdnu měsíce září se sešli členové výboru šachového klubu s vedením mateřské firmy ORTEX spol. s r.o., kterou především svým názvem klub reprezentuje a jejíž "značka" ORTEX se již v šachovém prostředí nejen Královéhradeckého kraje, ale i České republiky stala výrazně vžitým pojmem. Velmi vstřícné, neformální a účelné jednání s generálním ředitelem Mgr. Pavlem Hemelíkem zprostředkoval předseda ŠK Jaroslav Hubáček, jeden ze spoluvlastníků firmy.
A jelikož se schůzka uskutečnila pouze několik dnů poté, co naše družstvo obsadilo skvělé 2. místo na Mistrovství ČR juniorů a dorostenců v rapid šachu, nemohla začít jinak než prezentací tohoto úspěchu a předáním získaného poháru a diplomu panu řediteli.
Protože se však nejedná o zdaleka ojedinělý úspěch našich mládežníků, měl se hlavní trenér Ing. Jiří Bielavský skutečně čím pochlubit i dále. Vrcholem úsilí klubu v oblasti výchovy mládeže je prozatím letošní 2. místo družstva v její druhé nejvyšší soutěži, tj. 1. lize mladšího dorostu. Odtud je již pouze logický krůček ke stanovení cíle probojovat se i do soutěže nejvyšší = Extraligy dorostu.
Toto platí tím spíše, že významně pokračuje i individuální růst našich "mladých pušek" v čele s Tomášem Ptáčkem a Vojtou Wagnerem, kteří se mj. úspěšně v rámci početného zastoupení hráčů z ČR zúčastnili Mistrovství Evropy mládeže v šachu konané v srpnu v Praze. Tomáš navíc reprezentoval ČR i na Mistrovství Evropské unie mládeže v Rakousku a obsadil ve své kategorii celkově pěkné 7. místo, což měl možnost okomentovat i v tisku v rozhovoru pro týdeník 5+2dny.
V souvislosti nejen s těmito výsledky, ale i mnoha dalšími vystoupeními družstev a jednotlivců klubu v zápoleních na 64 polích bylo trenérem konstatováno, že klubem nastoupená cesta v orientaci na mládež zhruba před 5 lety se ukazuje jako správná a přináší své ovoce. Díky ní se klub již stal nejširší a nejúspěšnější základnou mladých šachistů v kraji, což dokumentují i aktuální ELO a FIDE žebříčky. Zároveň takto začíná podstatně posilovat i první tým ORTEXu v kategorii dospělých, který rovněž může v Krajské soutěži začít spřádat spíše postupové plány namísto těch loňských, záchranářských.
Všechny tyto aktivity by však nebyly možné bez podstatné podpory firmy ORTEX spol. s r.o., která zejména poskytuje prostory pro činnost klubu, a to jak pro tréninky mládeže, tak soutěžní utkání, což je prakticky nenahraditelné. Za tuto velkou přízeň vyslovil výbor klubu p. řediteli opakovaně poděkování. Současně, s ohledem na zvyšující se počet dětí a potřebu vytvoření nové, již třetí, tréninkové skupiny, byl vznesen dotaz na možnost rozšíření využívání poskytovaných prostor. Mgr. Hemelík vyšel požadavku klubu ochotně vstříc, samozřejmě s prioritou zajištění potřeb firmy. Pro mladé šachisty je i dobrým vysvědčením, že ačkoliv se často pohybují ve firemních prostorách, nebyly vedením společnosti zaznamenány závažnější problémy z jejich zdejšího působení. Prioritou klubu bude samozřejmě nadále toto pozitivní výchovné hodnocení zachovat.
V rámci vzájemné příjemné diskuze zazněly i návrhy na větší sepětí firemního a klubového života, ať již vytvořením nikoliv síně, ale alespoň koutku šachové slávy (ten klubu dosud chybí) a umístění nástěnky s informacemi o činnosti klubu v prostorách firmy a v neposlední řadě např. i možnost společného setkání a poznání šachistů se zaměstnanci firmy nad šachovnicí.
Jako výbor klubu věříme nejen, že se uvedené záležitosti podaří uvést také do života, ale že i nadále budeme moci vykázat nové šachové příspěvky k propagaci dobrého jména firmy ORTEX.

Roman Šolc

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015