Tři ligoví hrdinové: Lukáš Drašnar, Tomáš Sucharda a Jan Vestfál!

20.01.2018 19:12

(jb) Přetěžká úloha stála před naším prvoligovým družstvem v derby zápase 7. kola ligy s Lípou. Jsme v jedné dvojici, čili hráli jsme se stejnými soupeři, a Lípě si vedla náramně, nasbírala 16 bodů a dělí se o vedoucí pozici s Durasem Brno! My jsme se v týchž zápasech získali jen 5 bodů a jsme na 9. místě na hranici sestupu, to mluví samo za sebe. 

Zápas se hrál na ZŠ Gočárova, domácí Lípa měla problém s hrací místností a tak díky pochopení Lipek bylo možno spojit dvě akce, druhou byl první sraz KSŽD. Oba týmy nasadily do zápasu to nejlepší co měly, sestavy obou končily hráčem číslo 7 ze soupisky.  Lípa se opírá o několik vynikajících hráčů - na první šachovnici jim 100% hraje David Gloser, na poslední téměř 100% Ondra Winter (5,5/6), a mezi tím jsou všichni s jedinou výjimkou v plusu. Naši se opírají o výborné výkony na druhé a třetí šachovnici, Lukáš Drašnar a Tomáš Sucharda jsou jediní v plusu a i když by vyhráli, je to na zisk zápasových bodů málo, někdo se musí připojit. Kdo to bude? To prozradí následujíci řádky.

Utkání začalo jako podle teoretického scénáře. Na první i na poslední šachovnici úřadují David Gloser, tísnící Filipa Rokoše, a Ondra Winter je rychlejší v pěšcovém nástupu proti opačné rošádě než naše Anička Voříšková. Po druhé hodině prohráváme 0:2, avšak v ostatních partiích se dá najít trochu naděje. Konkrétně se začala objevovat v partii Krtičky s naším Honzou Vestfálem na páté šachovnici. Honza si vedl výtečně, využíval soupeřových nepřesností a dobyl materiální převahu, kterou pak v koncovce s přehledem využil. Snižujeme na 1:2, Honza vyhrává svou druhou ligovou partii. A za chvíli vítězí výtečně hrající Lukáš Drašnar na druhé šachovnici, poráží Vojtu Kořínka! Je o 2:2! Zbývají dvě partie. Na čtvrté desce se zdá být rozhodnuto, Kristýna Kratochvílová má sice o dva pěšce více, ale o jezdce méně. Pražákův jezdec se v její pozici usadil a postupně sbíral Kristýniny pěšce - nedalo se nic dělat, opět prohráváme 2:3. Vše záleželo na třetí šachovnici. Nejprve naše opora Tomáš Sucharda odmítla nabídku remízy od Rybáčka v pozici, kde měla mírnou výhodu,  remis by znamenala naši porážku. Situaci si dobře uvědomující Tomáš začal na soupeře tlačit a ten nevydržel, ztrácel materiál a s třemi pěšci méně partii vzdal. Remizujeme 3:3!!! 

S tímto bodem jsme nemohli počítat, může být velmi cenný v konečném účtování! Když píšu tuto zprávu, vím už všechny výsledky.  Kolo plné překvapení, vedoucí Duras prohrává s Kuřimí a tak se Lípa bodem z našeho zápasu dostává do vedení soutěže o skóre před Poličku! My stále držíme 9. místo a v závěrečném soustředění 21. a 22. dubna v Poličce budeme v zápasech s Durasem Brno, Lipkami, Chotěboří a Kuřimí usilovat o udržení ligy, což pro úplnou jistotu znamená být na 8. místě. Dnešní zápas nás určitě povzbudí!

ŠK Lípa DDM HK - ŠK ORTEX 3:3
David Gloser - Filip Rokoš 1:0
Vojtěch Kořínek - Lukáš Drašnar 0:1
Lukáš Rybáček - Tomáš Sucharda 0:1
Viktor Pražák - Kristýna Kratochvílová 1:0
Jakub Krtička - Jan Vestfál 0:1
Ondřej Winter - Anna Voříšková 1:0

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015