Úspěchy našich na Vomáčkově memoriálu v Jaroměři, Den rodiny v Hradci Králové

15.05.2018 09:12

(jb) V neděli 13. května jela menší, ale velmi úspěšná výprava našich hráčů do Jaroměře na tradiční Vomáčkův memoriál. Hrálo se ve dvou kategoriích, a to MŠ - 2. třída a 3. - 5. třída. V mladších dosáhl na pěkný úspěch Petr Morávek, obsadil 4. místo z 21 účastníků, získal 5 bodů ze sedmi partií a hlavně dokázal v posledním kole porazit vítěze turnaje Kroulíka z Rychnova, který do té doby pouze vyhrával! Bodový zisk mu vynesl splnění 4. VT.

Také druhý náš zástupce, ještě neregistrovaný Josef Zelba, pěkně kráčí ve stopách svých starších sourozenců a skončil na krásném 8. místě se 4 body!

Starší kategorii s 26 účastníky ovládli naši hráči 1. Lukáš Zelba a 2. Anna Voříšková, oba získali 6 bodů ze 7. Ve vzájemné partii byl lepší Lukáš a oba porazili celkově 5. Ladu Zelbovou, která v ostatních partiích ztratila je půlku a vydobyla si 4,5 bodu. Spokojen může být čtvrtý do party Jan Voříšek, který se zlepšuje turnaj od turnaje, tentokrát se dostal na 4 body a 12. místo, také on splnil normu pro 4. VT.

Stejný den se v Hradci v Jiráskových sadech konal Den rodiny. Za krásného počasí se u našich čtyř šachovnic vystřídala velká řada zájemců. Zvláštní dík patří Kubovi Schmutzerovi, který s nimi sehrál mnoho partií a vedl si skvěle, což znamená i citlivě! Pomáhal mu Jakub Jež z kroužku na ZŠ J. Pavla II., na nějž se v klubu těšíme! Dík patří panu Oldřichu Suchoradskému, který pomohl s organizací a připravil krásné účastnické diplomy, a samozřejmě paní Březinové z odboru kultury a sportu magistrátu, která nám zajistila stoly a židle.

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015