Velká cena v Náchodě - pro naše hráče spousta medailí a také kufry

11.11.2018 01:10

(jb) Na druhý podnik Velké ceny vyrazila do Náchoda 13členná výprava oddílu a stejně jako na první  VC byla velmi úspěšná!

V nejmladší kategorii  opět velmi dobře zahrál Josef Zelba, skončil na druhém místě! Nashromáždil 6 bodů ze sedmi partií.

V kategorii HD10 jsme měli tři zástupce. Všichni shodně získali 3 body a skončili za sebou. Petr Morávek byl 9./18, za ním byla 10. a 2.D Ellen Lukášková a stále se zlepšující 11. Richard Klimeš. 

Kategorie HD12 jednoznačně patří Ortexu. Poslali jsme 7 hráčů a šest z nich se umístilo v první desítce 25členného startovního pole, přičemž čtyři byli v první pětce. Nádherné!
Pan Zelba popsal průběh: Lukáš hrál o kategorii výše a ve čtvrtém kole se utkal se sestrou Ladou. Zápas to byl vynikající, Lukáš dle svých slov měl ze začátku partii lépe rozehranou, pak přehlédl figurku, ale urputně se bránil, nakonec v horší pozici spadl na čas. To bylo smutku! Lada dostala v 5. partii oddílového kolegu Matěje Levitnera, s kterým po skvělé partii prohrála. V 6. kole hrál s Matějem Lukáš a sestru pomstil!
Ve výsledku měli tři reprezentanti ŠK Ortex HK 6 bodů! Lepší pomocné hodnocení odsunulo Matěje na 3. místo (2. mezi chlapci), Lada byla 1. děvče a celkově druhá a Lukáš celý turnaj vyhrál. Smutek byl zapomenut a Lukáš obdržel krásný kufr. Lada dostala triko a nádherný kožíškový batoh. Dodejme, že skvěle hrál také těsně pod stupni vítězů skončivší Jakub Schmutzer, Adam Barták a Jan Voříšek.
Shrnutí HD12: 1. Lukáš Zelba, 2. (1.D) Lada Zelbová, 3. Matěj Levitner - všichni 6/7; 5. Jakub Schmutzer 4,5; 9. Adam Barták a 10. Jan Voříšek - oba 4 body, 21. Laura Klimešová 2.

Kategorie HD14 nám také udělala velkou radost. Z prvního místa a 100% zisku bodů se radoval Jan Reschel, získal 7 bodů/7, Dalibor Golka dostal bronzovou medaili za 3. místo, nahrál 5,5 bodu.

Zlaté medaile: Jan Reschel, Lukáš Zelba, Lada Zelbová
Stříbrné medaile: Matěj Levitner, Ellen Lukášková, Josef Zelba
Bronzová medaile: Dalibor Golka

Blahopřejeme!

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015