Vojta Wagner: "Na mistrovství Evropy se mi líbilo!"

31.08.2012 14:50

 

Po mistrovství Evropy jsem pozval na malou oslavu oba naše úspěšné hráče, ale mohl přijít jen Vojta, Tomáš byl u babičky. Vojtu jsem trochu vyzpovídal a o jeho dojmy se s vámi podělím.   
 
Jak se ti na ME líbilo?
Bylo pěkné, uspořádané v luxusním hotelu, moc se mi líbily třeba jmenovky na stolech a klimatizace. Pak se mi líbilo rychlé zveřejňování partií. O naši kategorii se starali dva rozhodčí. Já jsem s maminkou bydlel v soukromí v moc pěkném bytě.
 
A co turnajové podmínky - nulová tolerance příchodu k partii, nabídky remízy až po 40. tahu?
Je to spravedlivé, s příchodem neměl nikdo problémy, až v posledním kole byly postiženy nějaké B10. Já jsem byl v turnajovém sále vždy půl hodiny před začátkem. K zákazu nabízení remízy před 40. tahem - to je sporné, když je partie třeba po 20 tazích jasná remis. Ale na druhou stranu jsem díky tomuto pravidlu vyhrál poslední partii, jinak bych už dříve remízu nabídl! Počet remíz to rozhodně snižuje.
 
Viděl jsi jiné partie a kategorie?
To ne, byl jsem jen u své partie a ostatní jsem si jen prohlédl, když jsem šel kolem ze záchodu. Onliny se hrály ve zvláštní místnosti, já jsem tam byl v prvním a Tomáš ve druhém kole.
 
Co říkáš na svůj výsledek - bílými 5/5, černými 0,5/4?
Černými jsem měl silné soupeře a nemohu s nimi tolik útočit, moc mi to proto nešlo. (A jako trenér dodávám - máme co zlepšovat.)
 
Která partie se ti nejvíc povedla?
Ta s Jordanovem! V závěru jsem ho pěkně rozebral!
Pozn. - partii si budete moci přehrát v přehrávači na úvodní stránce, jakmile ji tam Vadim nainstaluje.
 
Poslední otázka - chtěl bys znovu hrát ME?
Pokud by bylo v Praze, tak určitě!
Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015