Výsledky a aktivity předvánoční, vánoční i povánoční

07.01.2019 22:55

(jb) Těsně před Vánocemi se v Praze uskutečnilo otevřené mistrovství republiky v bleskovém šachu. V kategorii žen startovala naše Anička Voříšková a v konkurenci dalších 47 účastnic zaznamenala slušný výsledek, uhrála 6,5 bodu z 15 partií a obsadila 39. místo. V turnaji mužů hrálo přes 300 hráčů, my jsme nebyli zastoupeni, to musíme do budoucna zlepšit!

O Vánocích se v Litomyšli odehrál tradiční turnaj pod názvem Litomyšl Open Fide 2018 jako součást seriálu Czech Tour. Mezi 56 účastníky byl náš Filip Rokoš, v silné konkurenci uhájil své nasazení obsazením 29. místa mezi 56 hráči.

Do nového roku vykročila naše družstva B a C utkáními 5. kola regionálního přeboru. Lídr tabulky céčko se střetlo s Lípou E o průběžné první místo, bohužel se nepodařilo je uhájit a po těsné prohře 2:3 je nyní druhé. Vyhrál Levitner, remizovali Anička Voříšková a Zdeněk Voříšek, prohráli Levitnerová a Petr Schmutzer.
Zadařilo se béčku, které pěkně porazilo béčko Lipek 3,5:1,5 a postoupilo na třetí místo tabulky. Vyhráli Kratochvíl, Kuta a Jindra, remizoval Záruba a prohrál Langr.

Do konečného výčtu aktivit našeho oddílu patří zaznamenat III. ročník speciálního otevřeného turnaje ve Věkoších, pořádaného 30. prosince ve spolupráci s Centrem pro integraci zdravotně postižených osob, komisí místní samosprávy Pouchov-Věkoše a královéhradeckou organizací Seniorů ČR. Náš oddíl měl pěkné zastoupení, vyhrál Lukáš Zelba před Ladou, dále se umístili náš předseda Jiří Kuta, pan Zelba otec a Jozífek. Jiří Bielavský turnaj řídil.

Další speciální akcí bylo dětské šachové odpoledne v sobotu 5. ledna v Auparku. Hlavní podíl na něm měli kromě Auparku  také aktivní Senioři ČR a komise místní samosprávy Pražské předměstí, my jsme zajišťovali materiál, Lukáš a Jozífek Zelbovi se věnovali příchozím dětem. Bylo to pěkné, možná, že se někteří z účastníků přijdou podívat k nám do klubu.

Zpět

Vyhledávání

Autorem webových stránek je Dimus © 2010-2015